Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

«Ми мандруємо музеєм» - путівник Дніпропетровського національного історичного музею ім. Дмитра Яворницького презентували в НГУ

24.10.2014

«Ми мандруємо музеєм» - путівник Дніпропетровського національного історичного музею ім. Дмитра Яворницького презентували в НГУ

У студентській читальній залі ім. професора М. Я. Біліченка бібліотеки НГУ 23 жовтня відбулася зустріч директора Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д. Яворницького Надії Капустіної з молоддю гірничого університету. Надія Іванівна презентувала у форматі зустрічі перший в Україні путівник музеєм для батьків і дітей.

Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д. Яворницького входить до числа старовинних музеїв Європи, дата його заснування – 1849 рік. Сьогодні до музейного комплексу входять експозиції історичного музею з історії краю з найдавніших часів до сучасності, діорама «Битва за Дніпро» з кінолекційним і виставковим залами, меморіальний будинок-музей академіка Д. І. Яворницького, музей «Літературне Придніпров’я», музейний центр Олени Блаватської та її родини, музей історії та розвитку місцевого самоврядування Дніпропетровської області. Про все це вела розповідь директор ДНІМ ім. Д. Яворницького Надія Капустіна, не оминувши увагою і такі музейні події як фестивалі «Чисті джерела» і «Гончарне коло», а також особливу тему – музейні видання:

– Коли з’явилася ідея створення путівника, я почала вивчати досвід у цій справі музеїв інших країн, – зазначила директор ДНІМ ім. Д. Яворницького і автор путівника «Ми мандруємо музеєм» Надія Капустіна. – Однак не знайшла нічого такого, щоб мене надихнуло. Весь час наче чогось не вистачало. Тоді вирішила, що наш путівник має бути саме для батьків і дітей, адже в наш час їх спілкування є мінімальним, а наша книга – це родинне видання для дозвілля, де батьки можуть у цікавій формі долучати своїй дітей до вивчення історії. Ми зробили книжкову подорож захоплюючою, яскравою, викладеною живою мовою від першої особи – музи історії Кліо. А завершується путівник грою «Як козаки на Кафу ходили».

Путівник «Ми мандруємо музеєм» представляє цінність і за своїм художнім оформленням. Надія Іванівна зізналася, що приємною була мить, коли видання почало здобувати популярність у країнах світу. Празькі колеги-музейники навіть вирішили у своєму створенні путівника зорієнтуватися на дніпропетровське видання.

Надія Капустіна розповіла студентам НГУ про колективну роботу музею, в якій завжди намагаються творчо підійти до будь-якої справи. І сьогодні в ньому готують багато нових приємних сюрпризів для відвідувачів. А до гірників в музеї особливе ставлення:

– З Національним гірничим університетом у нас таке плідне співробітництво, якого немає з іншими ВНЗ, – сказала на завершення зустрічі Надія Капустіна. – І справа полягає не в нашому сусідстві, а в спільних поглядах, спільному духу життя. Ніколи не забуду, що коли наші фонди було затоплено, на допомогу прийшли студенти саме гірничого і разом з нами рятували цінні експонати. Ви поряд завжди, і ми також зажди раді вас бачити!

Наталія Андрющенко, ІАЦ НГУ

Фото Альони Леонович, відеостудія «Юність» НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт