Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Кафедра геології та розвідки родовищ корисних копалин відзначила 100-річний ювілей!

12.11.2014

Кафедра геології та розвідки родовищ корисних копалин відзначила 100-річний ювілей!

11 листопада Кафедра геології та розвідки родовищ корисних копалин відсвяткувала серйозну дату – 100 років від дня заснування. Свято пройшло в теплій, дружній атмосфері студентського концерту. Юнаки та дівчата вкотре довели, що на ГРФ навчаються талановиті й креативні студенти.

Довідка: Історія кафедри геології та розвідки родовищ корисних копалин бере свій початок з 1914 року. Вона була створена магістром мінералогії та геології, згодом професором Й.І. Танатаром, доктором натурфілософії, доктором геолого-мінералогічних наук, видатним науковцем, який входить до когорти вчених і педагогів, що складають славу і гордість історії Національного гірничого університету.

Спершу кафедра мала назву прикладної геології, потім – петрографії та корисних копалин, пізніше – родовищ корисних копалин, а з середини 70-х років минулого століття отримала свою теперішню назву.

За час свого існування кафедра виховала більш ніж 1600 інженерів-геологів. Серед випускників кафедри – відомі вчені, організатори геологорозвідувального виробництва, першовідкривачі унікальних родовищ, лауреати Державних премій Б.С. Чернишов, М.П. Семененко, О.З. Широков, Я.М. Бєлєвцев, В.З. Єршов, В.А. Білоненко та ін.

У даний час на кафедрі здійснюється підготовка фахівців за освітньо-кваліфікаційними рівнями «бакалавр», «спеціаліст», «магістр». Кафедрою завідує Приходченко Василь Федорович, гірничий інженер-геолог, доктор геологічних наук, професор.

Навчальний процес на кафедрі забезпечується висококваліфікованими співробітниками та обслуговуючим персоналом. Серед них 4 доктора геолого-мінералогічних наук (професори), 5 кандидатів геолого-мінералогічних наук, (доценти). Усього на кафедрі працює 17 співробітників, включаючи науковців і обслуговуючий персонал.

Основні напрямки наукової діяльності кафедри:

- геологічна будова та умови утворення вугленосних формацій;

- вугленосність;

- якість і властивості вугілля;

- гірничо-геологічні умови розробки вугільних родовищ;

- геологічні фактори та умови формування родовищ гранатів;

- геологічні умови формування метасоматичних формацій у зеленокам'яних поясах.

При кафедрі відкрита аспірантура за такими спеціальностями:

04.00.11 – Геологія металевих і неметалевих корисних копалин;

04.00.16 – Геологія твердих горючих корисних копалин.

Фото Володимира Корінного (відеостудія "Юність" НГУ) 


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт