Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Форум гiрників – 2015 : наука і практика повинні йти разом

02.10.2015

Форум гiрників – 2015 : наука і практика повинні йти разом

Міжнародна науково-технічна конференція «Форум гірників-2015» традиційно проходить у Національному гірничому університі з 30 вересня по 3 жовтня

Незважаючи на різні негаразди, Національний гірничий університ знову збирає під своє крило науковців і практиків-гірників з різних куточківУкраїни і закордонних гостей у надії на плідну подальшу співпрацю. Тож крім представників шахтарських підприємств, надійних партнерів ДТЕК «Павлоградвугілля, на щорічний Форму гірників прибули колеги з Польщі, Німеччини, Казахстану, Росії, Чехії. 

IMG_2734.jpg

Як завжди, в університеті до цієї події сумлінно готуються. Тож гості могли відвідати виставку науково-технічних досягнень, виставки-продажі книг, ляльок-оберегів мотанок з проведенням майстер-класу, виробів з Петриківського розпису з проведенням майстер-класу; гостям відчинили свої двері народний музей історії ім. О. М. Поля; геолого-мінералогічний музей. Крім того, відбулося традиційне свято “Друзі книги”, про що буде подана окрема інформація.

Пленарне засідання розпочалося зі звернення-привітання ректора НГУ академіка НАН України Г.Г. Півняка до учасників Форуму гірників.

З доповіддю «КОНВЕРГЕНТНі ТЕХНОЛОГІЇ ЯК ОСНОВА ФАЗОВОГО ПЕРЕХОДУ ДО ПОСТІНДУСТРІЙНОГО СУСПІЛЬСТВА» виступив проректор з міжнародних зв’язків О.М. Шашенко (автори матеріалу Г.Г. Півняк, О.М. Шашенко, М.С. Пашкевич)

IMG_2738.jpg

«ПРАКТИЧНА ГЕОМЕХАНІКА НА ШАХТАХ ДТЕК:ПОГЛЯД В МАЙБУТНЄ» такою була тема доповіді В.І. Пілюгина , начальник відділу з науки і інновації Департаменту з технічного розвитку ДТЕК.

Р.О. Дичковський, заступник проректора з наукової роботи, начальник науково-дослідної частини НГУ висвітлив у своїй доповіді співпрацю компанії ДТЕК і Національного гірничого університету як приклад ефективного партнерства

IMG_2772.jpg

У своїй доповіді голова правління Спілки буровиків України, акад. АТН України А. І. Вдовиченко докладно й емоційно розповів про «ПЕРСПЕКТИВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УКРАЇНИ ГАЗОМ ВЛАСНОГО ВИДОБУТКУ»

Далі учасники Форуму й студенти побували на театралізованому посвяченні студентів-старшокурсників у гірники.

IMG_2919.jpg

Прикрасою Форуму стали співочі колективи НГУ «Обертон» і «Мальви».

IMG_2940.jpg

1 жовтня продовжувалася робота Форуму у науково-технічних секціях за індивідуальними планами. Зокрема, розгладалися проблеми інженерної освіти на сучасному етапі розвитку суспільства, технології підземного видобутку корисних копалин, відкриті гірничі роботи, збагачення корисних копалин, будівництво і експлуатація підземних споруд, шляхи розвитку маркшейдерсько-геодезичних робіт, геомеханіка і геотехніка, промислове та цивільне будівництво, геологія, проблеми та перспективи вдосконалення гірничого обладнання, екологічні і правові проблеми техногенно-навантажених регіонів, рудникова аерологія та безпека праці, технології економічного і безпечного використання електроенергії, автоматизація у гірництві, економіка і управління у гірничій промисловості.

Нойбергер секція.jpg

IMG_3127.jpg

Також відбулося засідання Науково-методичної комісії за галуззю знань 0503 Розробка корисних копалин та Підкомісії 6.050301 Гірництво.

IАЦ НГУ

Фото Альони Леонович, кіностудія Юність» НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт