Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

«Розкрити своє серце і творити»

26.02.2016

«Розкрити своє серце і творити»

Переможців традиційного щорічного конкурсу імені Олеся Гончара журналу «Бористен» за 2015 рік вітали у Центрі культури української мови ім. Олеся Гончара НГУ

Водинадцяте у нашому університеті відбулася імпреза з нагоди віншування переможців щорічного конкурсу імені Олеся Гончара журналу «Бористен». Відкрила її професор Світлана Ігнатьєва, згадавши про роки спільної творчої співпраці гірничого університету з «Бористеном» й запросивши до слова шеф-редактора журналу Фіделя Сухоноса.


Перш ніж оголосити переможців, які мешкають в Україні, пан Фідель розлого розповів про переможців конкурсу, які живуть за океаном. Це – Іларіон та Раїса Хейлик ( Нью-Джерзі, США). Вони визнані переможцями за дописи, присвячені життю та побуту західної української діаспори, зокрема, за цикл художньо-публіцистичних нотаток «Трикутник», який розповідає про історію становлення української громади Венесуели. А також за цікаві та високохудожні фоторепортажі, що ілюструють природу тропічних широт.

Володимир Могучий теж знаходиться у Нью- Джерзі, (США). Він відзначений за патронат над релігійним додатком журналу «Бористен».

Приємно, що серед переможців конкурсу були і випускники НГУ. Як говорять, нашого квіту по усьому світу. Доктор технічних наук, талановита творча особистість Володимир Білецький ( м. Донецьк - м. Полтава) написав цикл цікавих статей у рубриці "Постаті" про видатних людей Донбасу ХІХ-ХХІ ст., - поетів і науковців, композиторів і співаків, геологів і економістів, управлінців і політиків, журналістів і правозахисників, - які в різні часи суттєво вплинули на постання і розвиток Донбасу як промислового і культурного центру Східної України.


Ольга Рєпіна теж наша випускниця, яка свого часу отримала дуже складну спеціальніть геофізика й завершила навчання з червоними дипломом. Хоча Ольга навчалася ще й в ДНУ і працює нині психологом, але своєю альма матер вона вважає наш гірничий. ЇЇ визначено переможцем конкурсу-2015 за цикл літературознавчих статей та рецензій на книги українських авторів.


Геннадій Гайко ( м. Алчевськ –м. Київ) теж відзначений за цикл статей "Постаті" про видатних людей Донбасу ХІХ-ХХІ ст., - поетів і науковців, композиторів і співаків, геологів і економістів, управлінців і політиків, журналістів і правозахисників, - які в різні часи суттєво вплинули на постання і розвиток Донбасу як промислового і культурного центру Східної України.


Ще одна шановна гостя-переможниця, обранка «Бористена» – Христина Лукащук прибула зі Львова. Вона пише високохудожні твори, спрямовані на духовне та патріотичне виховання дітей та юнацтва. «Я вперше тут. Тут гарний настрій, тут можна дихати духом чистоти. Хотіла побажати вам усім розкрити своє серце і творити».


Оригінально привітали гостей наші студенти з групи СА-15-1. Вони стильно прорекламували журнал»Бористен». А наостанок Ілля і Єлизавета виконали гарну сучасну українську пісню. І ми бажаємо переможцям літературного конкурсу журналу «Бористен» нових творчих знахідок!

ІАЦ НГУ

Фото Володимира Корінного, відеостудія «Юність»


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт