Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Геннадій Півняк: «Підемо шляхом випробувань, але обов’язкових результатів»

11.03.2016

Геннадій Півняк: «Підемо шляхом випробувань, але обов’язкових результатів»

Доктор технічних наук, академік НАН України Геннадій Півняк вступив на посаду  ректора НГУ після виборів

У четвер 10 березня 2016 року відбулася конфереція трудового колективу НГУ, на якій в урочистій обстановці Геннадія Півняка  було введено на посаду ректора. Збори проходили у залі вченої ради, де зібралися численні гості: співробітники, представники професорсько-викладацького складу і студентського самоврядування.


До складу почесних гостей  увійшли  і виступили на інавгурації з вітальними словами: голова Дніпропетровської облради Гліб Пригунов, митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації Олексій Полторацький, настоятель Спасо-Преображенського кафедрального собору протоієрей о. Ярослав, голова Наглядової ради НГУ, генеральний директор НВО «Павлоградський хімічний завод» Герой України Леонід Шиман, член Наглядової ради НГУ, голова обласної організації профспілки працівників освіти і науки Галина Бєлікова, генеральний директор ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля» Юрій Чередниченко, член Студентської ради НГУ студентка другого курсу Валерія Соболенко.  Провів конеренцію голова профкому НГУ Валерій Сало.



Наказ Міністра освіти і науки України №51 про призначення Геннадія Півняка на посаду ректора за контрактом на п’ять років з 2 березня 2016 року  до 2 березня 2021 року  зачитав начальник відділу кадрів НГУ Олександр Лабза.

Зазначимо, що Національний гірничий університет з початку свого існування носив назву Катеринославське Вище гірниче училище, місце для будівництва якого було освячено духовенством. Може, завдяки цьому вже 117-й  рік поспіль так міцно тримаються не тільки його кам’яні підвалини, а  й духовні та наукові традиції. Головне ж надбання університету – це його поступ під керівництвом цілої плеяди ректорів, зокрема нинішнього – академіка НАН України Геннадія Півняка, що очолив ВНЗ у 1982  році і нині продовжує гідно працювати на цій відповідальній посаді. У своєму слові митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней відзначив досягнення НГУ у всіх сферах діяльності і покликав благословення на кожного, присутнього у залі, з побажаннями й далі гідно нести звання співробітника і випускника цього визнаного у світі ВНЗ. Представники духовенства відзначили  ратну  – понад 33-річну працю Геннадія Півняка на посаді ректора  – і під бурхливі оплески вручили йому Орден Української Православної Церкви Святого благовірного Київського князя Ярослава Мудрого.

 Відтак було перейдено  до Присяги, яку виголосив Геннадій Півняк перед своїм колективом і гостями інавгурації. Мабуть, у багатьох присутніх у залі вченої ради у ці хвилини було таке відчуття, що позаду у Геннадія Григоровича не було довгого попереднього шляху ректорства, бо присягав він не лише з великим хвилюванням, а й ще з більшою відповідальністю.

Потім за регламентом перейшли безпосередньо до урочистої церемонії вручення атрибутів ректора НГУ. Приємну місію виконав голова оргкомітету виборів ректора директор Гірничого інституту  професор Володимир Бузило.  На плечі Геннадія Півняка він вдягнув ректорську мантію і вручив ректорський скіпетр і колар (церемоніальний ланцюг).



Слово взяв тепер вже ректор НГУ Геннадій Півняк і подякував присутнім за участь у конференції трудового колективу. Також Геннадій Григорович запевнив, що незважаючи на успіхи, досягнення і ризики університет піде шляхом   випробувань, але з отриманням обов’язкових результатів. «Я впевнений, що ми будемо використовувати наш потенціал – команду провідних спеціалістів університету, зможемо разом вирішити масштабні питання, які стоять перед нами і привести наш ВНЗ до ще вищої міжнародної позиції».


Логічним завершенням урочистої церемонії вступу на посаду ректора прозвучав духовний кант «Благослови Боже!» у виконанні народного чоловічого вокального колективу «Обертон» НГУ під керівництвом Олександра Переверзєва.



Валентина Шабетя, ІАЦ НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт