Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

НГУ відвідав прем’єр-міністр Федеральної Землі Саксонія у відставці, професор Георг Мільбрадт

06.04.2016

НГУ відвідав прем’єр-міністр Федеральної Землі Саксонія у відставці, професор Георг Мільбрадт

Зустріч з професором Георгом Мільбрадтом відкрив ректор НГУ академік НАН України Геннадій Півняк. Він зазначив, що Національний гірничий університет довгий час співпрацює з Німеччиною, а нинішня зустріч – можливість перейняти практичний енергетичний і економічний досвід західної країни-партнера.


Прем’єр-міністр Федеральної Землі Саксонія у відставці, професор Георг Мільбрадт виступив перед науковцями і студентами НГУ з лекцією: «Трансформаційні процеси використання відновлювальних джерел енергії в Німеччині». Професор відразу зауважив, що економічне мислення Німеччини відрізняється від українського. І на підтвердження цього – ряд аспектів, один з яких послідовне розмежування держави так економіки, що наразі впроваджується в Німеччині.


Серед цілей енергетичного переходу в Німеччині професор Георг Мільбрадт назвав відмову від атомної енергетики через занадто високу небезпечність, адже ми вже маємо сумний досвід Чорнобиля і Фукусіми; захист клімату, зниження забруднюючих викидів у повітря; широку відмову від генерування електроенергії з викопних енергоносіїв, особливо вуглеводнів. Виняток – газ, тому що є необхідним для стабілізації електричної мережі.


Наприкінці свого фундаментального виступу професор Георг Мільбрадт відповів на питання присутніх в залі, які стосувалися проблем відновлювальних джерел енергії.


Ознайомитися з тезами лекції професора Георга Мільбрадта можна за посиланням.

ІАЦ НГУ
Фото Володимира Корінного 


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт