Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Німецькі колеги запрошують до співпраці

03.11.2016

Німецькі колеги запрошують до співпраці

Проректор з перспективного розвитку Національного гірничого університету М.В. Трегуб взяв участь у семінарі Служби DAAD з питань інтернаціоналізації наукової діяльності навчальних закладів та наукових установ України спільно з німецькими партнерами.


На запрошення генерального секретаря Німецької служби академічних обмінів (DAAD) Доротеї Рюланд представники Міністерства освіти і науки України, Національної академії наук України та вищих навчальних закладів, у тому числі Національного гірничого університету, з 23 по 29 жовтня взяли участь у семінарі Служби DAAD з питань інтернаціоналізації наукової діяльності навчальних закладів та наукових установ України спільно з німецькими партнерами, що відбувся у міст Бонн.


Відбулися численні зустрічі з керівництвом Німецької служби академічних обмінів (DAAD). Зокрема, генеральний секретар фонду доктор Доротея Ройтланд поінформувала щодо кількості та якості фінансування проектів у рамках фонду, а також розповіла про потенційні можливості подальшої кооперації. Керівник секції програм партнерства у вищій освіті пан Міхаел Хойріг (Michael Heurig) пояснив порядок подання заявок на участь у грантовій програмі, виклав загальні концепції щодо оформлення заявок, а також критеріїв їх оцінювання. Керівник секції маркетингових досліджень діяльності пані Катя Лаш (Katja Lasch) детально описала особливості маркетингових досліджень у галузі просування наукових розробок. Зауважимо, що головними інструментами такого просування наукових результатів є веб-сайти, соціальні мережі, а також інформаційні буклети і різні інформаційні заходи щодо популяризації досліджень.


Наша делегація також отримала роз’яснення від голови Європейської секції фонду ім. О. Гумбольда пані Моніки Ліб (Monika Lieb) щодо участі науковців у програмі відповідного фонду. Далі були зустрічі з представниками спілки ректорів ВНЗ Німеччини, де німецькі колеги презентували розроблену систему забезпечення якості вищої освіти у Німеччині як складову акредитаційних вимог до навчальних програм усіх ВНЗ.



Відбулося корисне спілкування в офісі організації KoWi, у Німецькому Науковому фонді (DFG), організації DLR, що фінансує науку в Німеччині, відвідування Кельнського університету.



За результатами відрядження і звіту проректора М.В. Трегуба на ректораті сформовано програму подальших спільних кроків щодо імплементації Європейського досвіду, організації, грантової діяльності у ВНЗ України.


ІАЦ НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт