Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

НАПОЛОВИНУ СВІТЛО, НАПОЛОВИНУ МАТЕРІЯ: .


НАПОЛОВИНУ СВІТЛО, НАПОЛОВИНУ МАТЕРІЯ:
НОВІ КВАНТОВІ ЧАСТИНКИ


Перспективи розвитку обчислювальних і комунікаційних технологій, заснованих на квантових властивостей світла і матерії, можливо, зробили великий крок вперед, завдяки дослідженню фізиків Сіті-Коледжі в Нью-Йорку під керівництвом Винода Менона.
У своїй піонерської роботі професор Менон і його команда змогли виявити частинки наполовину світла, наполовину матерії в атомарно тонких напівпровідниках (товщиною в одну мільйонну аркуша паперу), що складаються з двовимірного шару молібдену і атомів сірки, розташованих аналогічно графену. Вони затиснули цей двовимірний матеріал у світлі, що потрапив в структуру, і виявили складові квантові частинки.

Приміром, він має на увазі створення логічних мостів і сигнальних процесорів, які беруть краще від світла і матерії. Відкриття також посприяє розвитку практичних платформ для квантових обчислень.
Дірк Енглунд, професор Массачусетського технологічного інституту, дослідження якого зосереджені в сфері квантових технологій на основі напівпровідників і оптичних систем, вітає дослідження Сіті-Коледжу.

Робота була опублікована в Nature Photonics.



До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт