Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Cветлая память!

Cвітла пам'ять!

Смерть Валерії Новодворської, про яку стало відомо 12 червня, стало головною новиною Рунета. Блогери писали епітафії, міркували про роль особистості в історії і оцінювали внесок Новодворської у розвиток суспільства.

Увечері в суботу, 12 липня, російські інформаційні агентства повідомили з посиланням на медичні джерела про те, що в лікарні померла Валерія Новодворська - відомий громадський і політичний діяч, дисидент і публіцист. У травні їй виповнилося 64 роки. І незважаючи на те, що в останні кілька років стан її здоров'я був далеко від норми, і це було відомо, спочатку блогери відмовлялися вірити в те, що Валерія Новодворська померла.

На жаль, інформація досить скоро підтвердилася. Ті, хто дружив з Валерією Новодворської або був особисто з нею знайомий, не приховували свого горя.

Альфред Кох: Ох... Лерочка, золотко ти моє, Господи... Як же так-то, а? Адже і не зможу навіть останній раз поцілувати тебе і жменю землі кинути в твою могилу... Найкраща, найсильніша, найрозумніша... Пішла від мене... Від нас... Я ніколи тебе не забуду. Вічна тобі пам'ять, нехай земля тобі буде пухом. Поплачте за нею, люди добрі. Вона того варта. Як ніхто. Це було не життя. Це було Житіє. Заздріть їй. Їй заздрити не соромно. Вона була вільною людиною.

Ксенія Собчак: Валерія Новодворська rip порядна людина. Зберігаю її зворушливого "тигрика" подарованого після програми... Світ їй!

Але й ті, для кого Валерія Новодворська була лише "людиною з телевізора", взяли її смерть близько до серця.

Karina Struck: Разом з # Новодворської для мене померла демократична Росія, точніше їй вирвали серце і обезголовили.

Alina Grebneva: Валерія Іллівна була дуже крута. Усім би такий розум і совість. Cвітла пам'ять.

Михайло Дегтяр: Над Валерією Іллівною Новодворської посміювалися. Мовляв, товста, стара діва, несе нісенітницю... Ті, хто ось так сміялися, мізинця її не варті. Вони навіть не розуміли, що таке пройти жахи радянських психіатричних лікарень, жахи радянських тюрем, жахи сухих голодовок... І при цьому не змінитися. Поки вона жила - були критерії. Тепер їх немає. Я, наприклад, не знаю іншої такої людини в Росії.

Фйдар Муждабаев: Смерть Валерії Іллівни Новодворської, російського громадянина і мислителя - це велика втрата для Росії, хоча дурні можуть цього не розуміти, та й чорт з ними. А для мене це особисте горе.

Kryakva_Marga: Тепер нам жити без Піфії. Ось.

Свої коментарі на смерть Валерії Новодворської залишили в Мережі навіть ті, хто був її ідеологічним опонентом, як, наприклад, депутати Держдуми від "Єдиної Росії".

Роберт Шлегель: Нам буде не вистачати Вас, Валерія Іллівна. Друзям і недругам. Я ніколи не був солідарний з Вами, але часто і з цікавістю читав Ваші тексти.

Політолог, президент фонду "Петербурзька політика" Михайло Виноградов, який з особливою увагою стежив за тим, як інтернет спільнота відреагувала на звістку про смерть Валерії Новодворської, зауважив тенденцію, яка проявилася в блогерських висловлюваннях.

Mikhail Vinogradov: ФБ приємно дивує відгуками про Новодворську. Практично не видно звичних в таких випадках (наприклад, після смерті Шеварднадзе) радующіхся інтернет-придурків. Не можна сказати, що у Новодворської все було бездоганно з політичним стилем і смаком - але ніхто це не пригадує. Може бути, справа в зростаючому запиті на щирість у політиці?

Втім, було помітно, що деякі з тих, хто відгукнувся на смерть Валерії Новодворської, насилу стримуються.

Bulat_Guzman: Коли люди вмирають, про них прийнято говорити або добре, або нічого. Я, мабуть, промовчу про пані # Новодворську.

Mikhail Delyagin: Дуже шкода цієї дивної людини. Дуже дивне почуття: ліберала - і жаль. Напевно, тому, що вона підлості, наскільки можу судити, не робила (хоча близько політики завжди є така можливість) - тільки проголошувала, причому не було ніякої впевненості в тому, що розуміла, що говорила.

При цьому не всі повірили в те, що смерть Валерії Новодворської була викликана природним ходом подій і пов'язана з хворобою.

Alik1001: Хороший був чоловік, говорив все як є, а це не дуже люблять особливо зараз, коли і так не зрозуміло що всім скінчиться. Щось мені відразу згадався 2006 рік, 23 листопада, коли теж за загадкових обставин загинув підполковник ФСБ Олександр Вальтерович Литвиненко. Ось так, ось прибирають потрібних, розумних людей, які вміють думати, вирішувати аналізувати і змінювати наше життя.

Версія не отримала широкого розповсюдження. Блогерів більше цікавило питання оцінки того вкладу, який Валерія Новодворська зробила в розвиток країни.

Олександр Петрушів: Ставитися до неї можна по-різному. Але вона була яскравою особистістю, політиком, чию оцінку може не зараз, пізніше, років через 20, але дадуть без емоцій і об'єктивно історики та політологи.

Віктор Корб: Новодворська - без найменших сумнівів, людина, що робила історію і увійшла в історію.

Багато блогерів згодні, що ім'я Валерії Новодворської буде вписано в підручники історії Росії. Багато, але не все. І справа тут вже не в особистості Новодворської.

NewUA14: Ні в один підручник прізвище # Новодворської не ввійде поки # Путін'ская хунта біля керма РФ.


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт