Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

відео | Інтерв'ю з людьми, які зважилися відправитися на Марс в один кінець.

Експедиція Mars One набуває перших кандидатів на політ

У 2024 році з планети Земля в бік Марса відправиться космічний корабель, який повинен буде доставити на червону планету 24 сміливих першопрохідника. Вони стануть першими в історії людства колонізаторами іншої планети. І сьогодні ви зможете побачити декількох з цих відважних добровольців, які готові, ризикуючи своїми життями, відправитися назустріч невідомості, залишивши своє минуле на Землі.

В рамках проекту планується організувати політ на Марс ретельно відібраних добровольців з числа жителів нашої планети. Все, що відбувається буде зніматися на численні камери і транслюватися по телебаченню, так що ми з вами, шановні читачі, зможемо своїми очима побачити в буквальному сенсі історичні події, що мають величезну значущість для всього людства.

Проект Mars One був розроблений підприємцем і винахідником Басом Ландсдорпом, більше того, до 2013 року Бас фінансував свій проект поодинці, і лише потім до нього підключилися зацікавлені його ідеєю спонсори.

У 2013 році було оголошено про початок прийому заявок на участь в експедиції на Марс. До вересня цього ж року організатори отримали приблизно 200 000 заявок з 140 країн світу. В рамках першого туру було відібрано 1058 осіб з 107 країн, в тому числі і 52 людини з Росії. До 2015 року з цього числа повинні залишитися лише 24 найбільш підходящих кандидата на участь в історичному польоті. У процесі відбору зможуть взяти участь навіть телеглядачі, які будуть голосувати за того чи іншого кандидата, попередньо перевіреної спеціальною комісією і схваленого для цього.

Всі люди, які подали заявки, повинні потрапляти під обов'язкові умови. Мінімальний вік - 18 років, максимальний вік - 65 років. Найбільш пріоритетними вважаються розумні, високоосвічені, здорові кандидати з науково-технічною освітою. Всі вони повинні розуміти, що на поточний момент розвитку земних технологій, їх при всьому бажанні не вийде повернути з Марса на Землю. По суті, проект Mars One - це квиток в один кінець. І хто знає, що може трапитися з ними на червоній планеті або навіть під час польоту. Кожен кандидат підписує спеціальні папери, де погоджується, що ніхто не може гарантувати йому 100-відсоткову безпеку в ході місії. Хоча це зрозуміло і без всяких паперів.

Що змушує людей настільки самовіддано прагнути до Марса? Що підштовхує їх покинути свої сім'ї, роботу, земні хобі, друзів заради фантастичної ідеї колонізації чужої планети? Ці питання задали кільком кандидатам, які пройшли у другий відбірковий тур програми Mars One кінематографісти студії Vita Brevis Films. Вони відвідали п'ятьох «потенційних» колонізаторів Марса прямо у них вдома і поговорили з ними про їхні мрії, роздумах і страхи перед майбутнім.

Один чоловік готовий залишити на Землі дружину з трьома дітьми заради науки і майбутнього людства, але він відразу ж обмовився про те, що якщо до нього підійде маленький синочок і попросить його не летіти . Дівчина залишить на землі свого бойфренда, так як мріє увійти в історію і зі сміхом уявляє собі, що одного разу в майбутньому на одній з площ штучно зведеного Марсіанського міста можуть встановити пам'ятник в пам'ять про перших колонізаторах планети. У кожного з них свій погляд на події. Зрозуміло, шанс, що для місії з тисячі претендентів виберуть саме їх, мізерно малий, тим не менш дуже цікаво відчути цю нескінченну готовність залишити все позаду заради нового і незвіданого.

На жаль, відео англійською мовою і російського перекладу поки що не існує у природі. Тим, хто хоч трохи здатний сприймати англійську на слух, буде нескладно зрозуміти, про що йдеться у відео, так як люди виражають свої думки дуже простим і доступним язиком.

. itemscope itemtype="http://schema.org/VideoObject"> Mars One Way

There were 200,000 people who applied to participate in a project called Mars One. It's a private enterprise to establish a permanent human settlement on Mars and film a reality show along the way. The idea is to go in crews of four starting in 2024. The thing is, right now the technology can only get them there. It can't bring them back. Seven Utahns made the first cut; we spoke with five of them. This film is another partnership with Skylar Nielsen and his guys at Vita Brevis Films, http://vimeo.com/vbf Visit our website, http://videowest.kuer.org, for this and other Utah stories. In order of appearance: Cody Reeder, Casey Hunter, Will Robbins, Katelyn "Kitty" Kane, Ken Sullivan, Becky Sullivan, Calvin Juárez Learn more about Mars One at http://mars-one.com Music: God is an Astronaut: All is Violent All is Bright This will Destroy You: They Move On Tracks of Never-Ending Light God is an Astronaut: Frozen Twilight

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт