Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Заряджаємо смартфон Nokia з допомогою танців.

Дівчина зі смартфоном Nokia

Як думаєте, що збирається зробити дівчина на фотографії вище? Пуститися в танок, намагаючись своїми рухами зарядити телефон Nokia. Найцікавіше, що у неї це вийде, причому без застосування бубна. Жодних фейків - все по-справжньому. Дивимося відео нижче.

Головна героїня ролика отримує від людини по імені Маррку, що працює дослідником в лабораторії Nokia Sensors and Energy прототип пристрою, який заряджає батарею смартфона, використовуючи руху людського тіла. Поки рано говорити про кінцевий продукт, але ні в кого немає сумніву в тому, що технологія розробляється для подальшого впровадження.

За словами розробника, «щоб отримати заряд, потрібно створювати коливання на правильній частоті». Як видно на відео нижче, за половину дня дівчині вдалося натанцюватися так, щоб зарядити батарею смартфона на 25 відсотків. Це небагато, враховуючи витрати сил і часу. Але результат є, і, очевидно, що розробникам ще є над чим попрацювати.

. itemscope itemtype="http://schema.org/VideoObject"> How to charge your phone by dancing

Join discussion in Twitter #sustainablelumia and read more about Nokia Sustainability at http://nokia.com/people&planet. Is it possible to charge a phone by dancing? Nokia is continuously trialling alternative sustainable technology. Some day also this one can be reality. This film was shot entirely with Nokia Lumia 1020.

Стоит отметить, что эксперимент проводился на смартфоне Nokia Lumia 1520 с ненормально емкой для устройств такого класса батарей – 3 400 мАч.

Еще один интересный момент. Ни для кого не секрет, что Nokia, также как и Samsung, любит потроллить Apple. Так вот, в начале ролика наша героиня появляется в исследовательском подразделении Nokia с солнечной панелью на голове, что является прямым намеком на желание Apple заряжать свои будущие гаджеты энергией солнца.


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт