Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри гірничих машин та інжинірингу


Конкурс МАН. Дослідження властивостей різних металів при електронно-променевому зварюванні

На кафедрі гірничих машин та інжинірингу Національного гірничого університету відбулося засідання другого етапу Всеукраїнського (обласного) конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Дніпропетровського відділення Малої академії наук України по відділенню «Технічні науки».

Роботу на тему «Дослідження властивостей різних металів при електронно-променевому зварюванні» виконав Щеголь Данило Андрійович учень 9 класу Дніпропетровського ліцею інформаційних технологій при ДНУ ім. Олеся Гончара. Науковий керівник: Козлова Тетяна Іванівна, вчитель фізики Дніпропетровського ліцею інформаційних технологій.


Увесь час людство розвивається, а тому йому хочеться знати більше, вміти більше. Проте це неможливо без певного ґрунту знань, технологій, вмінь, таланту .

Несподівано настала мить, коли людині стало цікаво, як побудований Всесвіт. На це питання ми не дамо повну відповідь навіть зараз, але тепер ми знаємо основи космосу. Ми не здобули би ці основи без деяких технологій і знань, як, наприклад, ракетобудування. Але наука– це нескінченний кругообіг знань. Тобто, ракетобудування як такового не було б без потреби в ньому, цікавості людини, і знову таки, технологій і знань. У моєму випадку це електронно-променеве зварювання.

В наш час такі важливі галузі промисловості, як ракетобудування та авіабудування, неможливо уявити без електронно-променевого зварювання. Я обрав саме цю тему для творчої роботи, оскільки, на мій погляд, це досить актуальна проблема, оскільки у майбутньому я планую зв’язати своє життя із технікою, оскільки розвиток ЕПЗ впливає на розвиток технологій, а тому і людства.

Виконуючи цю роботу, автор поставив собі такі цілі: розгляд електронно-променевого зварювання як фізичного явища; визначення важливості електронно-променевого зварювання для людства; дослідження різних металів при електронно-променевому зварюванні.

Можна навіть сказати, що доля ракетобудування, а отже і України частково, залежить від розвитку цієї технології. Автор вважає, що якщо б не деякі недоліки електронно-променевого зварювання (такі як обмеженість розмірів зварюваних деталей), то воно б могло поступово витіснити інші види зварювання. Тим більше, він впевнений, що у майбутньому електронно-променеве зварювання будуть вдосконалювати.

Під час виконання своєї роботи автор не тільки узнав багато нового про електронно-променеве зварювання, але й вдосконалив свої знання по ракетобудуванню та по будові і властивостям металів. Він навчився працювати із зварювальним обладнанням на базі учбового центру Південмаша, аналізувати проведену працю, систематизувати інформацію з книжок та інтернет-джерел. Я вважаю, що всі знання, які я отримав, виконуючи цю роботу, знадобляться мені у майбутньому, оскільки я бажаю стати техніком.




Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт