Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Новини кафедри гірничих машин та інжинірингу


Конкурс МАН. Пристрої для зниження енерговитрат і підвищення екологічної безпеки холодильної машини

На кафедрі гірничих машин та інжинірингу Національного гірничого університету відбулося засідання другого етапу Всеукраїнського (обласного) конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Дніпропетровського відділення Малої академії наук України по відділенню «Технічні науки».

Роботу на тему «Пристрої для зниження енерговитрат і підвищення екологічної безпеки холодильної машини» виконав Яблонський Павло Сергійович, учень групи 10-1 Комунального закладу «Фінансово-економічний ліцей». Науковий керівник: Никифорова Тетяна Іванівна, вчитель-методист, вчитель фізики та астрономії. Науковий консультант: Буланий Павло Филимонович, доцент кафедри фізики НМетАУ, кандидат технічних наук.


Якісний аналіз затрат електричної енергії в індивідуальному будинку показує, що холодильник і морозильна камера є її основними споживачами.

Мета роботи - проаналізувати роботу холодильної камери, витрати енергії, а також запропонувати пристрій для використання теплоти, що відбирається з камери холодильного агрегату.

Завдання роботи:

  • вивчити основні питання енергозбереження;
  • визначити будову і принцип дії компресійного холодильника;
  • провести аналіз витрат енергії в побуті;
  • запропонувати пристрій для енергозбереження в холодильній машині;
  • висвітлити принцип дії удосконаленої холодильної машини.
  • У роботі розглянуто основні витрати енергії в промисловості, на транспорті і побуті. Детально проаналізовані витрати енергії саме в побуті. Показано, що холодильні машини за витратами посідають перше місце. Розглянуто принцип їх дії з точки зору фізики, знайдено механізми таких витрат. Показано, що перше місце серед витрат посідає конденсатор, який розсіює тепло в навколишнє середовище. Це тепло відбирається із холодильної камери. Запропоновано використовувати його для допоміжного підігріву парів, що поступають на вхід компресора із холодильника, а відбирати охолоджуючою водою для використанні її в побутових цілях.

    Запропоновано нові пристрої, що зберігають функції конденсатора, і виконують нові, а саме: удосконалюють роботу холодильної машини, дають можливість використовувати тепло, що розсіювалось в навколишнє середовище. Запропонований спосіб і пристрій дають можливість економити енергоресурси, матеріали, холодоагент, а також підвищити екологічну безпеку холодильних машин.




    Сервіси

    Розклад

    Соціальні мережі

    Facebook
    YouTube

    Інформаційне партнерство

    Прес-центр
    Закон про вищу освіту
    © 2006-2024 Інформація про сайт