Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

NVIDIA CUDA 6 максимально спрощує паралельне програмування.

NVIDIA CUDA 6 максимально спрощує паралельне програмування

Уніфікована пам'ять, інтегровані бібліотеки та інші нововведення для розробників додатків з GPU-прискоренням

За додатковою інформацією звертайтеся:
Ірина Шеховцова
NVIDIA Corporation
Тел.: 7 (495) 981 03 00 доб. 10777
E-mail: irinas@nvidia.com


САНТА-КЛАРА, Каліфорнія-14 листопада, 2013-NVIDIA представила нову 6-ту версію найпопулярнішої в світі платформи паралельних обчислень і моделі програмування NVIDIA® CUDA®.

Платформа CUDA 6 максимально спрощує паралельне програмування, дозволяючи розробникам значно скоротити час і зусилля на створення наукових, інженерних, корпоративних і інших додатків за допомогою графічних процесорів.

NVIDIA CUDA 6 Платформа забезпечує нові можливості, що дозволяють розробникам миттєво прискорювати додатки до 8 разів шляхом заміни існуючих бібліотек на базі CPU. Ключові можливості CUDA 6:

  • Уніфікована пам'ять - спрощує програмування, забезпечуючи додаткам доступ до пам'яті CPU і GPU без необхідності вручну копіювати дані з однієї пам'яті в іншу, а також спрощує додавання підтримки GPU-прискорення в широкому спектрі мов програмування.
  • Інтегровані бібліотеки - автоматично прискорюють обчислення BLAS і FFTW в додатках до 8 разів шляхом простої заміни існуючих бібліотек CPU на GPU-що прискорюються еквіваленти.
  • Багатопроцесорне масштабування - змінені GPU-бібліотеки BLAS і FFT автоматично масштабують продуктивність системи при додаванні до 8 GPU, забезпечуючи швидкість обчислень подвійної точності понад 9 терафлопс, а також підтримують ще великі навантаження (до 512 ГБ). Багатопроцесорне масштабування також можна використовувати з новою бібліотекою BLAS
.

«Завдяки автоматичному управлінню даними уніфікована пам'ять дозволяє нам швидше моделювати ядра, що працюють на GPU, і спрощує код, скорочуючи час розробки до 50%, - говорить Роб Хоикстра (Rob Hoekstra), директор відділення з масштабованим алгоритмами при Sandia National Laboratories. - Нові можливості будуть дуже до речі при виборі моделі програмування в майбутньому і портуванні більш складних і громіздких кодів на графічні процесори».

«Наші технології допомогли великих студій, розробникам ігор і дизайнерам створення візуально привабливих 3D-анімацій та ефектів, - говорить Поль Дойль (Paul Doyle), генеральний директор Fabric Engine. - Наші замовники давно просили додати в додатку прискорення GPU, але управління пам'яттю було вузьким місцем при роботі зі складними проектами. Уніфікована пам'ять автоматизує процес, спрямовуючи компілятор Fabric на графічні процесори NVIDIA, і прискорює роботу додатків наших клієнтів до 10 разів».

Крім перерахованих вище можливостей платформа CUDA 6 включає повний набір інструментів програмування, GPU-прискорені математичні бібліотеки, документи і інструкції з програмування.

Шоста версія CUDA Toolkit буде представлена на початку 2014 року. Розробники, зареєстровані у програмі CUDA-GPU Computing, будуть повідомлені про її доступності. Зареєструватися в програмі можна SC13, яка пройде з 18 по 21 листопада в Денвері, а також на сайті платформа паралельних обчислень і модель програмування NVIDIA, яка забезпечує значне прискорення розрахунків за допомогою графічних процесорів. Модель програмування CUDA, завантажена більше 2 мільйонів разів і підтримуюча понад 240 провідних інженерних, наукових і комерційних додатків, є найпоширенішим способом використання GPU-прискорення при розробці додатків. При цьому вона включена в програми навчання Facebook.
• NVIDIA LinkedIn.
• @NVIDIA Twitter.
• Дивіться відео NVIDIA на YouTube.
• Читайте блог NVIDIA.
• Підпишіться на щоденні новини NVIDIA через Pulse News.

Про компанії NVIDIA
http://www.nvidia.ru, http://nvidianews.nvidia.com і http://blogs.nvidia.com.
.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт