Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Стандарт облаштування родовища від РусГазИнжиниринг і НЕОЛАНТ.

Стандарт облаштування родовища від РусГазИнжиниринг і НЕОЛАНТ

Наталя Андрєєва, віце-президент ГК «РусГазИнжиниринг», і технології цифрового моделювання. Про це вони заявили на VIII Міжнародній конференції «НЕФТЕГАЗСТАНДАРТ - 2013».

Пропозицію про зміну чинного стандарту Віталій Кононов і Наталя Андрєєва озвучили в ході спільної доповіді: «Розробка зводу правил облаштування родовищ нафти і газу, в тому числі на континентальному шельфі». Партнери, оперуючи як світовою практикою, так і власним досвідом, наполягали на впровадженні в нафтогазовий комплекс цифрового моделювання і PLM-систем, настільки необхідних для більш ефективного управління об'єктами нафтогазової галузі.

Цифрова модель - це база даних, в якій консолідується і інтегрується інформація про об'єкт реального світу. Вона містить 3D моделі, паспорти об'єктів, архів документації та іншу інформацію щодо об'єктів в структурованому і взаємопов'язаному вигляді. Модель створюється, як правило, в період проектування, використовується протягом всього життєвого циклу, і дозволяє істотно знизити загальну вартість володіння об'єктом.

«Кілька десятиліть тому, коли приймалися основні нормативні документи, що регулюють облаштування нафтогазових родовищ, про подібних інформаційних технологіях ніхто і не чув. Сьогодні ж вони використовуються в усіх галузях промисловості і ПЕК - не виняток. Відповідно, існуючі стандарти повинні бути переглянуті, і чим раніше - тим краще. Успішне партнерство з «РусГазИнжиниринг» наочно демонструє необхідність масової інформатизації всієї нафтогазової галузі в цілому і нафтогазових родовищ окремо», - розповів Віталій Кононов.

Нагадаємо, що Віталій Кононов є членом експертної ради «Союзу нафтогазопромисловців», в рамках якого курирує розвиток IT в нафтогазовій галузі, а Наталя Андрєєва очолює цю організацію.


Група Компаній «РусГазИнжиниринг» - інжинірингова компанія, що надає послуги в сфері комплексного облаштування об'єктів нафтогазової, нафтогазопереробній та нафтохімічній галузей від проектування до здачі об'єктів в експлуатацію, включаючи комплексне випробування, навчання експлуатаційного персоналу замовника, дослідно-промислову експлуатацію і післягарантійне обслуговування.

ГК «НЕОЛАНТ» - практик інформаційного моделювання промислових підприємств з багаторічним досвідом роботи в Росії.


Блог цифрове моделювання Цифрове моделювання об'єктів - блог для професіоналів! Стандарти, підходи до вартості, деталізація моделей, прикладні задачі.



I-model.lj.ru - приєднуйтесь!

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт