Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Audi і NVIDIA розширюють використання візуальних обчислень в автомобілях .

Audi і NVIDIA розширюють використання візуальних обчислень в автомобілях

В лінійці автомобілів Audi з'являться нова інформаційно-розважальна система, планшет Smart Display і цифрова приладова панель - все це на базі мобільних процесорів NVIDIA Tegra

ЛАС_ВЕГАС-CES-7 січня, 2014- NVIDIA оголосила про швидкий вихід трьох нових автомобільних систем на базі модуля візуальних обчислень NVIDIA Tegra (NVIDIA Tegra VCMв автомобілях Audi.

Ці інноваційні рішення, представлені на прес-конференції німецьких автовиробників на Міжнародній виставці споживчої електроніки 2014, включають:

  • підключену до Мережі інформаційно-розважальну систему, продуктивність якої в два рази вище продуктивності її попередників.

«Audi є справжнім лідером в області розробки просунутої автомобільної електроніки, - каже Тэнер Ожелик (Taner Ozcelik), віце-президент і директор NVIDIA автомобільними рішень. - Такі новинки, як перша навігаційна система на базі сервісу Google Earth і перший планшет для використання в автомобілі, є доказом того, що компанія прагне впроваджувати самі просунуті технології споживчої електроніки в свої автомобілі».

Модулі візуальних обчислень Tegra, що лежать в основі цих систем, є гнучкими платформами, які включають в себе мобільний процесор NVIDIA Tegra, призначений для використання в автомобілях. Він містить CPU з архітектурою NVIDIA 4-Plus-1™, багатоядерний GPU, спеціалізовані аудіо - і відеопроцесори і процесор для обробки зображень.

Tegra VCM дозволяє автовиробникам використовувати в своїх електронних системах найсучасніші процесори, що веде до швидшому оновленню автомобільних систем по мірі появи нового електронного обладнання. Модульний підхід значно скорочує технологічний розрив, що традиційно існує між розвитком споживчої електроніки і більш тривалим циклом розробки автомобільних систем.

Інформаційно-розважальні системи нового покоління
Заснована на модульній інформаційно-розважальної платформі Audi, відомої як MIB та поданої у 2012 році, платформа нового покоління буде використовуватися в моделях автомобілів наступного року.

Удостоєна різноманітних нагород, система Audi Connect забезпечує неймовірний рівень інтеграції електроніки в автомобілі, забезпечуючи навігацію за допомогою сервісів Google Earth і Google Street View, а також відстеження пробок і місць для паркування в режимі реального часу - всі ці можливості доступні за допомогою систем розпізнавання голосу і рукописного введення. Нова система (на базі процесора Tegra 3) перевершить свою попередницю по продуктивності більш ніж в два рази.

Планшет, призначений для використання в автомобілі
Audi також випускає нову категорію мобільних пристроїв, відому як Smart Display. Це мультимедійний пристрій на основі процесора Tegra 4 створено для використання на задньому сидінні автомобіля. Воно взаємодіє з аудіо - та відеосистемами автомобіля. Завдяки посиленим захисних властивостей пристрою, воно витримує температуру від -40 до 80 градусів за Цельсієм, а також удари і вібрацію під час руху автомобіля.

Планшет має 10,2-дюймовий екран і працює під управлінням останньої версії ОС Android, забезпечуючи повний доступ до Google Play і Android App Store, для того щоб пасажири могли насолодитися сотнями електронних книг, музикою, іграми і фільмами під час поїздки.

«Інженери Audi і NVIDIA тісно співпрацюють один з одним при розробці програмного і апаратного забезпечення, щоб по-справжньому здивувати споживачів, - розповідає Метьяс Хэллигер (Mathias Halliger), головний розробник інформаційно-розважальних систем в Audi. - Завдяки гнучкості платформи Tegra VCM, ми можемо швидко вивести на ринок нове покоління інформаційно-розважальних систем та інтегрованих мобільних пристроїв на базі нової версії процесора Tegra, встигаючи за швидкими темпами розвитку галузі споживчої електроніки».

Приладова панель майбутнього
Крім того, Audi представила нову, повністю цифрову приладову панель на основі процесора Tegra 3. Віртуальна панель, якої вперше буде оснащений спорт-купе Audi TT в 2015 році, забезпечить водієві всю необхідну інформацію на 12,3-дюймовому дисплеї високого дозволу.

Представляючи собою елегантний інформаційний дисплей, віртуальна приладова панель буде відображати цифрові датчики з плавною анімацією стрілок, а також барвисті 3D-карти. Водії зможуть налаштувати прилади на панелі, керуючись власними смаковими уподобаннями.

«Приладова панель майбутнього повинна стати привабливою та зручною функцією, яка мінімізує відволікаючі фактори, - сказав Роберт Колар (Robert Kolar), керівник відділу приладових панелей в Audi. - NVIDIA дозволяє нам з легкістю досягти цієї мети».

Інноваційні технології NVIDIA для автомобілів
На сьогоднішній день більше 4,5 мільйонів машин на дорогах оснащені процесорами NVIDIA, включаючи самі останні моделі Audi, Volkswagen, Skoda і SEAT. Більш детальну інформацію дивіться на сайті www.nvidia.com/automotive.
Ключові слова
NVIDIA, Audi, Tegra VCM, візуальні обчислення, мобільний, автомобіль, розваги, навігація, ADAS, CES
Залишайтеся в курсі новин NVIDIA:
  • Натисніть значок «Подобається» на Facebook.
  • Додайте в контакти NVIDIA на LinkedIn.
  • Слідкуйте за NVIDIA на Twitter.
  • Дивіться відео NVIDIA на YouTube.
  • Залишайтеся в курсі NVIDIA Blog.
  • Використовуйте програму Pulse, щоб підписатися на NVIDIA Daily News.
Про компанії NVIDIA
З 1993 року і © Компанія NVIDIA 2014. Всі права захищені. NVIDIA, логотип NVIDIA, , 4-Plus-1 і Tegra є товарними знаками та/або зареєстрованими товарними знаками компанії NVIDIA у США та інших країнах. Інші назви компаній і продуктів можуть бути товарними знаками відповідних власників. Функції, ціни, наявність і специфікації можуть бути змінені без попередження.
.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт