Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

NVIDIA оснащує автомобілі супервычислительными технологіями з допомогою Tegra K1.

NVIDIA оснащує автомобілі супервычислительными технологіями з допомогою Tegra K1

Революційний мобільний процесор допомагає самоврядним автомобілів вийти на масовий ринок

Лас-Вегас-CES-5 січня 2014 року- Завдяки новому мобільного процесора Tegra® K1, заснованому на спеціальній версії того самого GPU, який став серцем 10 найбільш енергоефективних суперкомп'ютерів світу, самокеровані автомобілі скоро перетворяться з предмета наукових досліджень у рішення для масового ринку.

NVIDIA® Tegra K1, який став першим мобільним процесором, який забезпечив просунуті обчислення на борту автомобіля, дозволяє працювати різноманітним автомобільним додатками з таким низьким рівнем споживання енергії, який раніше був просто неможливий.

Tegra K1 обладнаний чотирьохядерним CPU і 192-ядерним GPU на базі архітектури NVIDIA Kepler™, яка стала основою цілого ряду потужних GPU від NVIDIA, включаючи процесори, які встановлені першій десятці найбільш енергоефективних суперкомп'ютерів світу за версією рейтингу Green500.

Tegra K1 буде керувати просунутими системами допомоги водієві (Advanced driver assistance systems, ADAS) на основі даних відеокамер, наприклад: системами виявлення пішоходів, відстеження «сліпих зон», оповіщення при зміщенні з смуги руху, а також розпізнавання дорожніх знаків. Крім того, він дозволить контролювати пильність водія за допомогою камери на приладовій панелі.

«Компанія NVIDIA оснащує автомобілі енергоефективними супервычислительными технологіями для обробки постійного потоку інформації з датчиків і камер, необхідної для функціонування безпілотних автомобілів, - зазначає Тэнер Ожелик (Taner Ozcelik), віце-президент і директор NVIDIA автомобільними рішень. - Tegra K1 вирішує цю задачу і забезпечує потужність обчислень, в десятки разів перевищує можливості попередніх мобільних процесорів, без додаткових енерговитрат».

Tegra K1 є першим мобільним процесором, що підтримує CUDA®, платформу для паралельних обчислень, що стала серцем сучасного комп'ютерного зору. Автомобільна версія даного чіпа - це більш міцне рішення, здатне працювати в більш широкому діапазоні температур і умов використання.

Настроювані цифрові панелі
Крім підтримки комп'ютерного зору, Tegra K1 не має рівних у створенні неймовірно чітких фотореалістичних 3D-зображень. За допомогою розробленого NVIDIA мови розпізнавання матеріалів (NVIDIA Material Definition Language, NMDL), що дозволяє моделювати відбиття і заломлення світла при взаємодії з реальними матеріалами, цифрова панель приладів та інформаційно-розважальні система можуть бути налаштовані на ваш смак. NMDL способкн імітувати широкий спектр віртуальних матеріалів: від міді, титану і полірованого алюмінію до шкіри і вуглеводневого волокна.

Бібліотеки фотореалістичних матеріалів пропонують практично нескінченний вибір настроюваних конфігурацій цифрових панелей управління. Вони дозволяють настроювати зовнішній вигляд датчиків, елементів управління і циферблатів у відповідності зі смаком власника.

«Компанії Audi і NVIDIA тісно співпрацюють протягом довгого часу. За ці роки ми працювали з трьома поколіннями продуктів Tegra, які забезпечили провідні в галузі можливості нашим цифровим приладовим панелям, інформаційно-розважальних систем і систем розваги для пасажирів на задніх сидіннях, - розповідає Ріки Хаді (Ricky Hudi), керівник напрямку розвитку електрики та електроніки в Audi. - Tegra K1 - це початок нового етапу для Audi в оснащенні автомобілів революційними супервычислительными рішеннями на шляху до створення самокерованих автомобілів».

Програмування в цілях збільшення терміну служби автомобіля
Сьогодні більшість наявних на ринку систем допомоги водієві прив'язані до пропрієтарним процесорам. NVIDIA Tegra K1 знімає це обмеження і пропонує відкриту, масштабовану платформу для створення інноваційних рішень.

NVIDIA зробила процесор Tegra K1 повністю програмованим, що дозволить вдосконалювати його роботу за допомогою оновлення пз «ПО повітрю» (over-the-air, OTA), миттєво додаючи новітню функціональність від автовиробника.

Сучасні обчислювальні технології - це основа для перетворення автомобілів в найбільш інноваційні, функціональні і затребувані пристрою в майбутньому, - говорить Тіло Козловські (Thilo Koslowski), віце-президент і провідний автомобільний аналітик Gartner. Пропонуючи оновлення цих можливостей «по повітрю», виробники можуть покращувати існуючі функції автомобіля і додавати нові протягом усього життєвого циклу автомобіля».

Модуль з підтримкою спектру операційних систем
Рішення Tegra K1 будуть доступні OEM-автовиробникам і провідним постачальникам в якості модуля візуальних обчислень (VCM) - інноваційного рішення, вперше представленого два роки тому. Модуль візуальних обчислень Tegra K1 пропонує повнофункціональну комп'ютерну систему для автомобіля під керуванням різних операційних систем, включаючи QNX, Android, Linux та Windows.

Модуль Tegra забезпечує легке оновлення автомобільних систем, у міру того як на ринку з'являється нова апаратна начинка. Модульний підхід дозволяє нівелювати розрив між стрімким появою нових рішень в області споживчої електроніки і більш тривалим життєвим циклом продуктів автомобільної промисловості.

«Модульний підхід NVIDIA дозволяє автовиробникам прискорювати розробки завдяки революційним технологіям, подібним Tegra K1, без необхідності починати цикл розробки продукту з нуля», - стверджує Роджер Ланктот (Roger Lanctot), заступник директора відділу послуг для підприємств автомобільної промисловості по всьому світу в компанії Strategy Analytics.

Автомобільні технології NVIDIA в основі інноваційних рішень
Сьогодні більше 4,5 мільйонів автомобілів на дорогах використовують процесори NVIDIA. Серед них - новітні моделі від Audi, BMW, Tesla Motors і Volkswagen. Більш детальну інформацію ви можете знайти на сайті www.nvidia.com/automotive.
Слідкуйте за новинами NVIDIA:
Про компанії NVIDIA
З 1993 року і © Компанія NVIDIA 2014. Всі права захищені. NVIDIA, логотип NVIDIA, , 4-Plus-1 і Tegra є товарними знаками та/або зареєстрованими товарними знаками компанії NVIDIA у США та інших країнах. Інші назви компаній і продуктів можуть бути товарними знаками відповідних власників. Функції, ціни, наявність і специфікації можуть бути змінені без попередження.
.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт