Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Єврозона переходить на нові технології будівництва.

Єврозона переходить на нові технології будівництва

БРЮССЕЛЬ 15 січня 2014 року Європейський Парламент проголосував на користь поправок до Європейської директиви про Державне замовлення, покликаних збільшити ефективність будівельної галузі та прозорість будівельних кошторисів для інвесторів. В якості інструменту для вирішення цих завдань законодавці пропонують використовувати технологію інформаційного моделювання будівель (BIM).

Директива відкриває можливість для всіх 28 членів ЄС рекомендувати, вказувати або вимагати використання BIM для фінансуються за рахунок бюджету будівельних та інфраструктурних об'єктів в Європейському Союзі з 2016 року. У Великобританії, Нідерландах, Данії, Фінляндії та Норвегії BIM вже є обов'язковою технологією для проектування об'єктів державного підряду.

«Технологія BIM дозволяє істотно скоротити вартість, підвищити якість і передбачуваність термінів будівництва. Безумовно, подібні переваги дуже важливі для держави як замовника, тому не дивно, що Європарламент прийняв таке рішення, - говорить Олексій Рижов, генеральний директор Autodesk в Росії та СНД. - Ідеї щодо впровадження BIM на державному рівні є і у найбільш прогресивних російських чиновників, відповідальних за будівельну галузь. Варто зауважити, що схожу постанову було нещодавно прийнято в Республіці Білорусь. Сподіваємося, що не за горами прийняття такого закону і в Росії».

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт