Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Стадіони в Сочі готові до будь-яких ситуацій.

Стадіони в Сочі готові до будь-яких ситуацій

НВО СОДИС заявляє про впровадження унікальної системи моніторингу конструкцій на спортивних об'єктах в Сочі. Технологія застосовується при експлуатації Центрального олімпійського стадіону, Великої льодової арени Льодового палацу спорту, Трамплинного комплексу, Малої льодової арени, Критого ковзанярського центру, Санно-бобслейної траси.

«Ці системи стоять на об'єктах Сочі більше року і вже чудово зарекомендували себе. Під час землетрусу в грудні 2012 р датчики, встановлені на Малій льодовій арені Сочі, зафіксували подію і проаналізували його наслідки, система видала інформацію про те, що параметри в нормі та будівля в безпеці», - зазначає Андрій Шахраманьян, генеральний директор НВО СОДИС.

Робота над системами моніторингу для сочинських об'єктів починалася зі збору наявної експлуатаційної інформації, креслень, і на цій основі створювали тривимірну інформаційну модель. Також у модель додавалася інформація по інженерним системам і будівельних конструкцій. На етапі будівництва на олімпійських об'єктах були розміщені датчики - акселерометри, інклінометри, геодезичні датчики, контролюючі абсолютні координати конструкцій. Всі дані були інтегровані в тривимірну BIM-модель на платформі Autodesk. Згодом, коли будівлі вже були побудовані і почався період експлуатації, дані з цих приладів стали надходити в ту ж інформаційну модель і аналізуватися. Так вийшло готове інформаційне рішення для диспетчерської служби і служби експлуатації будівлі.

В кінці 2013 року компанія НВО СОДИС стала переможцем конкурсу інноваційних проектів Autodesk Innovation Awards. «Моделі виконані з детальною опрацюванням, крім фізичної містять також аналітичну модель, яка використовується для розрахунку конструкцій на міцність. Безпека тут дуже важлива, так як місткість об'єктів вимірюється десятками тисяч людей», - відзначили в журі конкурсу.

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт