Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Програмне забезпечення LMS від «Сіменс» використовується на концерні Airbus при виконанні структурного аналізу літака А350 XWB.

Програмне забезпечення LMS від «Сіменс» використовується на концерні Airbus при виконанні структурного аналізу літака А350 XWB

  • Система LMS Samtech Caesam стала єдиною платформою, яка об'єднала понад 400 власних розробок концерну Airbus в області міцнісних розрахунків
  • Понад 2000 інженерів-прочністов, що працюють більш ніж на 50 підприємствах-постачальниках по всьому світу, застосовують систему LMS Samtech Caesam при проектуванні та сертифікації силової конструкції літака A350-900

Програмне забезпечення, розроблене підрозділом LMS компанії «Сіменс», зіграло головну роль у проведенні міцнісних розрахунків авіалайнера A350-900. В результаті дана платформа стала широко використовуватися в інших проектах концерну Airbus. Концерн Airbus створив єдину середу міцнісних розрахунків на основі продукту LMS Samtech Caesam - однієї з платформ інтеграції інженерного аналізу, що поставляються компанією «Сіменс». В ході проведення розрахунків і сертифікації літака A350-900, платформа LMS Caesam послужила основою впровадження єдиних методів інженерного аналізу, прийнятих в концерні Airbus, на робочих місцях більш ніж 2000 інженерів-прочністов і більш ніж на 50 підприємствах-постачальниках по всьому світу. Платформа LMS Samtech Caesam стала єдиною середовищем, що об'єднала всі застосовувані в концерні Airbus процеси, методи, інструменти та бібліотеки даних. Вона замінила понад 400 раніше застосовувалися продуктів.

Авіалайнер A350-900 відноситься до сімейства A350 XWB. Це перший літак концерну Airbus, розроблений в єдиному середовищі ISAMI (Improved Structural Analysis through Multidisciplinary Integration «Удосконалення Міцнісних Розрахунків за рахунок Міждисциплінарної Інтеграції»). Середа ISAMI забезпечує зв'язок і узгодженість структурного аналізу і процесу сертифікації літака А350. ISAMI заснована на платформі LMS Caesam, що входить в пакет рішень для чисельного моделювання LMS Samtech.

Платформа LMS Caesam допомогла концерну Airbus вирішити три найважливіші проблеми міцнісних розрахунків: гармонізацію, автоматизацію та впровадження. Дана платформа автоматизує і управляє процесами розрахунку запасу міцності, що в масштабах всього циклу розробки виробу дає значну економію часу і коштів. Платформа забезпечує інтеграцію узгоджених процесів та інструментів аналізу і оптимізації силової схеми літака, заснованих на «ноу-хау» компанії. Більш того, система LMS Caesam дозволяє розробникам авіаційної техніки керувати процесами міцнісних розрахунків в рамках постійно зростаючої глобальної мережі постачальників.

Завдяки успіху, досягнутого платформою LMS Caesam і заснованої на ній середовищем ISAMI, їх застосування було розширено і тепер включає в себе розрахунки на міцність і процеси сертифікації літаків A350-1000 і A320neo. Крім того, концерн Airbus спільно з підрозділом LMS компанії Siemens розробив нову систему для оцінки маси літака на ранніх етапах проектування. Система PRESTO (Pre-sizing of Structures for Trade-Offs «Попереднє Визначення Конструкції та Аналіз Компромісних Рішень»), також заснована на платформі LMS Caesam, застосовується в концерні Airbus для попереднього визначення силової схеми літака, типу конструкції і початкових розмірів її силових елементів. Застосування системи PRESTO у проекті A350-1000 вже призвело до значної економії часу в порівнянні з раніше використалися методиками.

Компанія LMS, придбана корпорацією Siemens в січні 2013 р. в даний час є підрозділом компанії Siemens PLM Software. Додаткова інформація по продуктах і послугах Siemens PLM Software на сайті: www.siemens.com/plm.

Контактна інформація:
ТОВ «Сіменс», прес-офіс
Христина Невська, телефон: 7 (495) 737 1625
E-mail: Kristina.Nevskaya@siemens.com

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт