Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

ТОВ «Уральські Локомотиви» переходить на нові версії рішень Siemens PLM Software.

ТОВ «Уральські Локомотиви» переходить на нові версії рішень Siemens PLM Software

ТОВ «Уральські Локомотиви» - спільне підприємство Групи Сінара і концерну «Сіменс АГ» - оголошує про комплексному переході своїх конструкторських підрозділів на нові версії програмних рішень від Siemens PLM Software. Оновлення зачіпає CAD/CAM/CAE-системи NXTM, призначену для розв'язання конструкторсько-технологічних задач і виконання інженерних розрахунків, а також cPDM/PLM.

PLM-рішення від Siemens застосовуються на ТОВ «Уральські Локомотиви» для конструкторсько-технологічної підготовки виробництва електропоїзди «Ластівка». Вони забезпечують ретельне опрацювання конструкції нового виробу при одночасному зниженні собівартості та прискорення його виведення на ринок. Перехід на нові версії програмних продуктів дозволить ТОВ «Уральські Локомотиви» підвищити наскрізну керованість і контрольованість процесів створення нового виробу, а також системну інформаційну підтримку їх подальшої експлуатації.

За словами генерального директора ТОВ «Уральські локомотиви» Олександра Салтаева, система інжинірингу Siemens NX стала першим компонентом інтегрованої корпоративної інформаційної системи підприємства. «Впровадження PLM-рішень в нашу корпоративну систему - дуже важливий і серйозний крок, який був реалізований в найкоротші терміни, - зазначив А. Салтаев, - завдяки впровадженню системи і щільному взаємодії фахівців ТОВ «Уральські локомотиви» і Siemens PLM Software вдалося значно підвищити ефективність розробки і створення першого російського електропоїзди нового покоління «Ластівка».

Перша «Ластівка» вітчизняного виробництва, яка в даний час проходить полігонні випробування на кільці ВНИИЖТа в підмосковній Щербинці, був спроектований в NX під управлінням Teamcenter в найкоротші терміни. За результатами тестів вітчизняні «Ластівки» зможуть приєднатися до поїздів німецького виробництва, що курсує по п'яти маршрутах, вже в 2015 році.

«Ми пишаємося тим, що для створення вітчизняної „Ластівки“ на ТОВ „Уральські Локомотиви“ були обрані рішення нашої компанії, - зазначив Віктор Беспалов, віце-президент і генеральний менеджер Siemens PLM Software в Росії та СНД. - В сучасних умовах конкурентного середовища PLM-технології стають необхідною складовою успішного бізнесу. Ми впевнені, що застосування зарекомендувала себе PLM-системи, дозволить значно підвищити ефективність одного з найбільших підприємств транспортного машинобудування в Росії».

Рішення про використання системи NX на підприємстві «Уральські Локомотиви» для розробки електронного макета виробів і підготовки конструкторської документації під управлінням Teamcenter було прийнято в 2011 році в результаті ретельного аналізу. В якості ключових факторів, що визначили вибір PLM-системи на ТОВ «Уральські Локомотиви», називаються повну відповідність програмних продуктів Siemens російськими стандартами ЕСКД, їх широке поширення на російських підприємствах і наявність найбільш компетентної команди впровадження PLM-рішення в РФ.

В якості пілотного проекту на ТОВ «Уральські Локомотиви» була виконана міграція наявних електронних макетів локомотива 2ЭС6 «Сінара» і 2ЭС10 «Граніт», розроблених в сторонньому, на PLM-платформу Siemens. На наступних етапах підприємство здійснило впровадження систем для виконання інженерних розрахунків, розробки керуючих програм для верстатів з ЧПУ і управління САМ-даними і приступило до розробки електропоїзди «Ластівка».

Застосування інноваційних продуктів Siemens PLM дозволило вирішити важливі виробничі завдання, що стоять перед підприємством. Тепер конструкторський склад виробу формується на базі модулів NX під управлінням Teamcenter і автоматизовано передається для технологічної підготовки виробництва. Робота з електронним макетом вироби в NX дозволяє ретельно опрацювати конструкцію майбутнього виробу і випустити конструкторську документацію, пов'язану з 3D-моделями. Такий підхід дозволяє передбачити і уникнути можливих помилок вже на етапі проектування. Використання 3D-моделей забезпечує скорочення числа фізичних випробувань. Ефективність роботи обладнання для металообробки підвищується завдяки можливості розробляти і верифікувати керуючу програму для верстатів з ЧПК у віртуальному середовищі. Цю можливість повністю забезпечує система NX CAM.


«Сіменс АГ» (Берлін і Мюнхен) - світовий лідер в області електроніки і електротехніки. Концерн діє в таких областях, як індустрія, енергетика та охорона здоров'я, а також надає інфраструктурні рішення, головним чином, - для міст і великих міських агломерацій. Понад 165 років «Сіменс» уособлює технічний прогрес, інновації, якість, надійність і міжнародне співробітництво. Компанія є найбільшим в світі постачальником екологічно безпечних технологій. Близько 40 відсотків свого сукупного доходу вона отримує від «зелених» продуктів і рішень. В 2012 фінансовому році, що завершився 30 вересня, оборот концерну склав 78,3 млрд. євро, а прибуток від основної діяльності департаментів - 5,2 млрд. євро. На кінець вересня 2012 року на «Сіменс» працювало близько 370 тисяч співробітників.

ТОВ «Сіменс» є головною компанією «Сіменс» у регіональному кластері «Росія та Центральна Азія», до якого, окрім Росії, віднесені Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменістан і Узбекистан. У цих країнах концерн працює за всіма традиційними напрямами своєї діяльності, присутня більш ніж в 40 містах і є одним з провідних постачальників продукції, послуг та комплексних рішень для модернізації ключових галузей економіки та інфраструктури. «Сіменс» в Росії і Центральній Азії нараховує близько 3200 співробітників. Обсяг замовлень «Сіменс» в Росії, Білорусі та Центральної Азії в 2012 фінансовому році (за станом на 30 вересня) склав понад 2,4 млрд. євро, а оборот - майже 1,9 млрд. євро. Більш детальна інформація доступна на Інтернет-сайті: www.siemens.com.

Siemens PLM Software, підрозділ Siemens Industry Automation Division, провідний світовий постачальник програмних засобів і послуг з управління життєвим циклом виробу (PLM). Компанія має 6,7 млн. інстальованих ліцензій більш ніж у 63 000 компаній по всьому світу. Штаб-квартира розташована в м. Плано, штат Техас. Рішення Siemens PLM Software дозволяють підприємствам організовувати спільну роботу в розподіленому середовищі для створення кращих товарів і послуг. Додаткову інформацію про продукти і послуги Siemens PLM Software можна знайти на сайті: www.siemens.ru/plm.

ТОВ «Уральські локомотиви» - спільне підприємство Групи Сінара і концерну «Сіменс АГ». Створене на виробничій базі Уральського заводу залізничного машинобудування. Діє з 1 липня 2010 року. Завод випускає вантажні електровози «СІНАРА» постійного струму з колекторним тяговим приводом (2ЭС6), вантажні електровози «ГРАНІТ» з асинхронним тяговим приводом (2ЭС10), приступив до випуску електропотягів «Ластівка» та магістрального електровоза змінного струму серії 2ЭС7.

Контактна інформація:
ТОВ «Сіменс», прес-офіс
Христина Невська, телефон: 7 (495) 737 1625
E-mail: Kristina.Nevskaya@siemens.com
Наші контакти у соціальних мережах:
twitter.com/Siemens_Russia
facebook.com/SiemensRussia
.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт