Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

NVIDIA і IBM приносять супервычисления в світ Big Data.

NVIDIA і IBM приносять супервычисления в світ Big Data

Компанії NVIDIA і IBM об'єднують зусилля в роботі над найскладнішими завданнями, однією з яких є організація ресурсномістких обчислень в центрах обробки даних.

Днями IBM оголосила про розробку нової GPU-прискореної версії бази даних IBM DB2 з підтримкою BLU Acceleration. Програмний продукт DB2 використовується компаніями по всьому світу для роботи з великими обсягами даних. У майбутньому фахівці IBM планують додати GPU-прискорення і в інші програми для роботи з Big Data.

Також компанія IBM оптимізує популярні програми з GPU-прискоренням для роботи на системах IBM Power. Області застосування додатків, над якими ведеться робота, включають біоінформатику, оборону, фінанси, молекулярну динаміку і моделювання погоди. Серед продуктів, над якими ведеться робота, - SOAP3, NAMD, GROMACS, бібліотека FFTW і Quantum Espresso. Всі ці програми зможуть отримати перевагу від використання перших у світі систем OpenPower з GPU-прискоренням.

IBM Power тепер з GPU-прискоренням

Крім того, IBM представила нову систему IBM Power S824L. Це потужна станція для обробки даних, що об'єднує прискорює обчислення платформу NVIDIA Tesla на базі Tesla GPU і спеціалізоване ПЗ з процесором IBM POWER8.

Нова система є першим результатом безперервної роботи NVIDIA і IBM, в рамках якої компанії об'єднують свої рішення в області процесорів, систем для центрів обробки даних, прискорювачів, системного програмного забезпечення і додатків в цілях створення оптимізованих продуктів для вирішення надзвичайно складних завдань.

У майбутні системи IBM POWER буде інтегрований високошвидкісний інтерфейс NVIDIA NVLink, перше в світі рішення для високошвидкісного з'єднання CPU і GPU. Дане рішення дозволити відмовитися від обміну даними між CPU і GPU через інтерфейс PCI Express.

NVLink дозволяє передавати дані між GPU і центральним процесором IBM POWER від п'яти до 12 разів швидше, ніж використовувані сьогодні рішення. Новий підхід дозволить покращити продуктивність багатьох корпоративних додатків і додатків для інтенсивних обчислень, а також наблизить нас до обчислень экзафлопсного рівня.

У найближчі місяці ви дізнаєтеся більше про результати спільної роботи NVIDIA, IBM та інших учасників спільноти OpenPOWER, які розкажуть про нові прориви в роботі над обчислювальними архітектурами.


Докладно:


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт