Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Поволзький форум «Інформаційні технології в промисловості» зібрав понад 250 учасників з 12 міст.

Поволзький форум «Інформаційні технології в промисловості» зібрав понад 250 учасників з 12 міст

Понад 250 учасників з 12 міст зібрав «Поволзький форум 2014. Інформаційні технології в промисловості». Захід було організовано Групою Компаній АйтиКонсалт за підтримки провідних російських і зарубіжних виробників: АСКОН, Preactor International Ltd - Siemens A Company, Steinbichler Optotechnik, НВП СпецТек, 3D Soft Rus, НВО Комп'ютер, ЛО ЦНИТИ, РТСофт, і пройшло 23 жовтня в одному з кращих готелів Самари - Renessance Samara.
Учасники Форуму

Гостей Форуму привітав заступник міністра промисловості і технологій Самарської області Про.В. Волков, який виступив з доповіддю про заходи державної підтримки промислових підприємств. Начальник Управління з інформаційних технологій ВАТ РКЦ Прогрес А.Н. Філатов розповів про принципи і практиці побудови єдиного інформаційного простору на підприємствах аерокосмічної галузі.

Після кава-брейку робота продовжилася в рамках чотирьох секцій, присвячених різним напрямкам автоматизації в промисловості.

Секція «Автоматизації конструкторсько-технологічної підготовки виробництва» відкрилася виступом продакт-менеджера АСКОН Дмитра Гинды, який розповів про новинки Комплексу АСКОН. Великий інтерес викликала доповідь про досвід комплексної автоматизації повного циклу відпрацювання замовлень на підприємствах з дрібносерійним і одиничним типом виробництва. В якості прикладу було представлено підприємство «Технологія» - одне з провідних підприємств машинобудівної галузі в Уральській області. В рамках секції був також представлений досвід автоматизації заводу «Гідроавтоматика» (м. Самара). Керівник управління інформаційних технологій З.В.Уткін докладно розповів про досвід автоматизації технологічної підготовки виробництва, про проблеми у ході впровадження та способи їх вирішення. В рамках секції виступили і партнери з компаній Steinbichler Optotechnik і 3D Soft Rus, «наживо» продемонстировав роботу високоточного вимірювального обладнання.

Зал секції «Управління, планування і диспетчеризація виробництва» насилу вмістив усіх бажаючих. Відкрив секцію представник компанії Preactor International Ltd - Siemens A Company Джон Крістенсен (Jon Christensen) з Великобританії. Він розповів про досвід автоматизації управління виробництвом європейських компаній Ridolph Usinados S/A і INFASCO. Жвава дискусія за підсумками презентацій показала, що представникам російських підприємств дуже цікавий досвід заводів Європи та Азії. Продовжилася секція доповідями про досвід впровадження рішень Preactor в російських підприємствах, зокрема, були представлені доповіді про впровадження на Заводі приладових підшипників, ВАТ РКЦ Прогрес. Окремо була розглянута тема інтеграції рішення Preactor c ERP - PDM-системами. Зокрема, сьогодні реалізована інтеграція комплексу Preactor c системами SAP, 1С, ЛОЦМАН:PLM (АСКОН), Windchill (PTC), Autodesk Vault і багатьма іншими.

На секції «Управління основними фондами підприємства та процесами їх обслуговування» був продемонстрований TRIM - російський комплекс управління основними фондами підприємства, технічним обслуговуванням і ремонтом устаткування. Представники компанії-розробника - НВП СпецТек - розповіли про більш 25-річному досвіді використання систем на підприємствах Росії. Особливий інтерес викликала доповідь про практичне використання рішень на машинобудівному заводі «Сэчжонг РУС», дочірньому підприємстві корейської компанії Sejong Industrial Co., Ltd., виробника вихлопних систем для автомобілів Hyundai. Представники компанії ЛО ЦНИТИ (р. Санкт-Петербург) розповіли про успішний досвід автоматизації управління простоями виробничого обладнання у ВАТ " Сарапульський електрогенераторний завод і ВАТ Петрозаводскмаш.

«Корпоративні системи управління. Електронний документообіг» - четверта секція Форуму. В її рамках виступили партнери Групи Компаній АйтиКонсалт - НВО Комп'ютер (Іжевськ). Учасникам секції було представлено доповідь про побудову системи управління фінансами та бюджетування підприємства на базі рішень Directum, Prestima і 1C. Величезний інтерес викликали доповіді про практичний досвід впровадження оцифровки великих архівів паперової документації на прикладі проекту ВАТ Ульяновскнефть ЦК Русснефть. Фахівці АйтиКонсалт також розповіли про досвід автоматизації управління нормативною документацією на прикладі виконаного проекту в ТОВ Средневолжская Газова Компанія.

«. Практична спрямованість Форуму - це те, що приваблює гостей. - каже П.А.Самойлов (Група Компаній АйтиКонсалт). - Ми постаралися розповісти про реальні проекти на реальних російських і зарубіжних підприємствах. На Форумі було представлено понад 20 практичних прикладів вирішення завдань виробничих підприємств за допомогою інформаційних технологій, і наші гості це оцінили. Ми дякуємо наших партнерів, і учасникам за активну роботу на Форумі, і чекаємо їх у гості в наступному році.» Дивіться фотоархів Форуму на нашій сторінці в Facebook
.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт