Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

NVLink допоможе прискорити дослідження наступного покоління на суперкомп'ютері Summit.

NVLink допоможе прискорити дослідження наступного покоління на суперкомп'ютері Summit

Оригінал: Researchers to Tap NVLink to Power Next-Gen Research on Summit Supercomputer. Переклад наданий російським офісом компанії NVIDIA.
Нові джерела енергії. Нові дані про зміну клімату. Нові ліки проти самих важких хвороб. Система Summit Національної лабораторії Окриджа допоможе дослідникам змінити світ.

По завершенні будівництва в 2018 році GPU-експрес система буде володіти продуктивністю в 150 - 300 петафлопс. Це, як мінімум, у п'ять разів більше найшвидшого в США суперкомп'ютера Titan з Окриджа.

Щоб максимально реалізувати потенціал цієї екстраординарної системи, потрібні нові екстраординарні додатки. Тому лабораторія оголосила про старт 13 проектів для Центру апробації прискорених програм (Center for Accelerated Application Readiness, CAAR).

Термоядерний реактор, який буде побудований в наступному десятилітті, буде змодельовано на суперкомп'ютері Summit

Ці проекти охоплюють широкий спектр областей - від астрофізики і моделювання клімату до ядерної енергії і сейсмології. Саме вони будуть першими запущені на системі Summit. Почалася вже сьогодні підготовка додатків означає, що дослідники зможуть повністю реалізувати потенціал побудованої системи відразу ж після її запуску.

Перехід на NVLink

Система Summit буде використовувати графічні процесори на архітектурі NVIDIA Volta з підтримкою передової технології NVLink.

NVLink покликана прискорити роботу створюваних додатків завдяки новому типу високошвидкісного інтерфейсу між центральними процесами IBM і графічними процесорами нового покоління від NVIDIA, який буде реалізований в Summit. Новий інтерфейс NVIDIA дозволяє прискорити передачу даних у 5 - 12 разів у порівнянні з існуючими технологіями.

Інтерфейс NVLink прискорює передачу даних між GPU і CPU

Графічні процесори вже кілька років активно використовуються в самих потужних суперкомп'ютерах світу. Проте в поточних рішеннях їх продуктивність обмежена можливостями шини PCI Express, яка пов'язує CPU і GPU, а також GPU між собою.

NVLink змінює все. Уявіть собі перевантажену транспортом чотирисмугову автотрасу. А уявіть, що її розширили до 20 смуг. З точки A в точку Б потрапить набагато більше машин за те ж час. Схожим чином працює і NVLink, фактично створюючи суперавтобан. В результаті, система може працює значно швидше і продуктивніше.

Все для науки

Міць технологій Volta, POWER і NVLink дозволить системі Summit стати суперкомп'ютером, який значно прискорить наукові дослідження. Суперкомп'ютером, який створений для проектів глобального значення, здатних ініціювати наукові прориви.

Детальніше про систему - на сайті організації Окриджа за обчисленнями світового класу. Детальніше про NVLink - тут.


IRINA SHEKHOVTSOVA
Senior PR Manager | NVIDIA Corporation
7 916 161 97 10 | 7 495 981 03 00 ext 10777
irinas@nvidia.com | www.nvidia.ru

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт