Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

У Новосибірську на XII Форумі «Сучасні технології промислової автоматизації» був представлений проект «Вітчизняної платформи промислової автоматизації» .

У Новосибірську на XII Форумі «Сучасні технології промислової автоматизації» був представлений проект «Вітчизняної платформи промислової автоматизації»

23 та 24 квітня в технопарку Новосибірського Академмістечка відбувся XII міжнародний форум «Сучасні технології промислової автоматизації»

Росія, Новосибірськ, 27 квітня 2015 року

Форум присвячений розвитку автоматизації в промисловості (в тому числі в енергетиці) і проводиться з 1999 року (з 2014 р. програма СТПА проходить в рамках Сибірського форуму «Індустрія Інформаційних Систем»). СТПА проводиться за ініціативою компанії «Модульні Системи Торнадо» (м. Новосибірськ) – провідного російського розробника і виробника засобів автоматизації, відмовостійких розподілених програмно-технічних комплексів (ПТК). На рахунку компанії більше 150 великих успішних впроваджень в Росії і за кордоном (Казахстан, Китай, Республіка Сербська, та ін.), переважно у великій енергетиці.

У цьому році основною фішкою Форуму стала презентація проекту кластерної ініціативи «Вітчизняна платформа промислової автоматизації». «Таке об'єднання дає потенційно якісні можливості, якими ми і хочемо скористатися. Хотілося б в рамках кластера отримати фінансування на наші нові розробки, причому не тільки на нашу компанію, але і на цілу групу компаній, щоб створювати продукти вже світового рівня», - розповідає генеральний директор компанії «Модульні Системи Торнадо» Олег Сердюков. Це масштабний проект, в роботу якого залучено кілька команд вітчизняних компаній розробників та виробників засобів автоматизації.

Торнадо доповідь

«Компанія «Модульні системи Торнадо» заявила про свій намір охопити ринок АСУ ТП - це серйозна заявка» - говорить Олександр Марчук, директор Інституту систем інформатики.

Олег Сердюков, генеральний директор компанії «Модульні Системи Торнадо»: «Звичайно, конкуренція була, але сталося засилля західних рішень в області автоматизації. Причому не просто там якийсь автоматизації, припустимо, виробництва морозива, а автоматизації об'єктів енергетики, енергоблоків».

Останні кілька років фахівці компанії займаються розробкою і виробництвом власного програмно-технічного комплексу для автоматизації великих промислових об'єктів, на суд колег із суміжних областей винесуть кластерну ініціативу, яка народилася в стінах Технопарку. «Нас захопила ідея створити універсальну платформу автоматизації, що спирається тільки на вітчизняні розробки та обладнання, що застосовується в будь-якій галузі», – розповідає Олег Сердюков. Основні частини платформи вже готові і з успіхом використовуються в прототипі платформи - ПТК «Торнадо» на підприємствах енергетики в Росії і за кордоном. Серед них – лінійка універсальних модулів вводу-виводу MIRage і процесорний блок IPC Gridex – перший вітчизняний промисловий комп'ютер, що володіє унікальною архітектурою і можливістю конфігурування всіх складових елементів: процесора, пам'яті та периферії. Пасивне охолодження і мале споживання дозволяє використовувати його навіть при критично низьких і високих температурах.

Один з доповідей на секції Форуму СИЇС був присвячений ще одним напрямом у створенні вітчизняних керуючих систем – використання російської елементної бази. Розглядався успішний досвід такого застосування на прикладі процесорів «Ельбрус», які розробляються і виробляються в Зеленограді.

Для довідки:
VII Сибірський форум «Індустрія інформаційних систем» пройшов у Академпарке 23 – 24 квітня. Подробиці на сайті http://www.sibitforum.ru.

Форум проводився інноваційним кластером інформаційних технологій Новосибірської області в особі НП «СибАкадемСофт», Академпарком, за участю Міністерства економічного розвитку РФ, Уряду Новосибірської області, мерії міста Новосибірська, Новосибірської торгово-промислової палати, Сибірського відділення Російської академії наук.

Фірма Модульні системи «Торнадо» - була створена в 1992 р. в Академмістечку міста Новосибірська фахівцями лабораторії "Магістрально-модульних систем" Іаіе (Інституту автоматики і електрометрії) СО РАН.

Торнадо стендhttp://tornado.nsk.ru/.
Контактна інформація:
Жарко Анжела Дмитрівна: zharko@tornado.nsk.ru
.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт