Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

АСКОН — оборонної промисловості: спеціальний випуск журналу «Прагнення».

АСКОН — оборонної промисловості: спеціальний випуск журналу «Прагнення»

Корпоративний журнал АСКОН «Прагнення»Діяльність сучасного підприємства — це захоплююча боротьба, боротьба за замовника, репутацію, за кращу якість і терміни. Травневий номер корпоративного видання АСКОН «Прагнення» — для тих, хто вміє тримати оборону і знає, що зміцнити її перед викликами ринку можна за допомогою інформаційних технологій. Спецвипуск журналу «АСКОН для ОПК» показує читачам різні «глибини» автоматизації вітчизняних оборонних машинобудівних підприємств: від 3D-проектування виробів до аналізу невідповідностей при виробництві продукції, від забезпечення інформаційної безпеки автоматизованих систем до організації наскрізного управління процесами життєвого циклу виробу та їх результатами. Про те, як відбувається освоєння цих професійних «глибин» на практиці і за допомогою програмних інструментів АСКОН, розповідають гості номери, представники авторитетних підприємств оборонно-промислового комплексу: Російський федеральний ядерний центр «ВНІІЕФ», Ульяновський механічний завод («Концерн ППО " Алмаз-Антей»), «ОКБ-Планета» (Холдинг «ГТВ»), НВП «Мотор» («Об'єднана двигунобудівного корпорація»).

Тема номера

В режимі безпеки. В ексклюзивному інтерв'ю незалежний експерт з інфобезпеки Тимур Бєлкін, директор департаменту проектів системної інтеграції компанії «Информакустика», пояснює, чому рішення питань інфобезпеки на промислових підприємствах носить сьогодні принциповий характер.

Іван Трохалин. Мистецтво бачити наскрізь. Все, що можна дізнатися про Наскрізний 3D-технології АСКОН, в одному матеріалі: історія створення, програмні засоби і методологія, наука успішного впровадження бізнес-рішення, принципи захисту інформації та багато іншого.

Наталія Дубова. PLM оборонного значення. Як в Російському федеральному ядерному центрі в Сарові створювалася Наскрізна 3D-технологія. Результати проекту коментує Олег Кривошеєв, заступник директора «РФЯЦ-ВНІІЕФ» з інформаційних технологій і бізнес-процесів, начальник служби ІТ та БЖ.

Практика

Дрібниць не буває. «Прагнення» вирушило в Великий Новгород, щоб дізнатися про те, які розробки в області мікроелектроніки та НВЧ-радіотехніки веде з допомогою рішень АСКОН «ОКБ-Планета» — дочірнє підприємство холдингу «ГТВ» і один з лідерів по виробництву вітчизняної елементної бази для випуску електронних компонентів і радіоапаратури.

«Головна наша продукція — це спокій!». Інтерв'ю з Сергієм Кузюкиным, начальником управління ІТ Ульяновського механічного заводу, про те, яку роль відіграють інформаційні технології при створенні військового «хай-теку».

Злітати разом з ВЕРТИКАЛЛЮ. Ufa науково-виробниче підприємство «Мотор» вже шість десятиліть нерозривно пов'язано зі становленням і розвитком вітчизняної авіапромисловості. Сьогодні підприємство переходить на прогресивні методи організації та управління виробництвом і, звичайно ж, на передові ІТ-інструменти — в тому числі САПР ТП ВЕРТИКАЛЬ від АСКОН.

Проектування

Євген Філімонов, Дмитро Гінда. КОМПАС-3D V16 як дзеркало душі конструктора. Огляд концептуальних новинок, що нещодавно вийшла версії: від дзеркальних виконань деталей і зборок до моделювання лінійчатих обичайок.

Світлана Початкова. КОМПАС-Графік V16: «об'ємні» новинки для роботи в площині. Практично ні одне, навіть саме передове, підприємство поки ще не працює без використання креслень і специфікацій. І чим зручніше і зрозуміліше інструмент, необхідний для їх створення, тим точніше і швидше будуть вирішуватися інженерні завдання. А нова версія КОМПАС-Графік і зручна, і зрозуміла, і дуже функціональна.

Денис Стаценко. Не гаючи часу: як проектувати металоконструкції якісно і швидко? Висока швидкість побудови, простота, зручність, інтерактивність — з новим додатком Обладнання: Металоконструкції можна легко і інтуїтивно проектувати складні рамні та огороджувальні металоконструкції і в результаті уникнути додаткових витрат на матеріал, інструмент, а головне — втрати часу.

Технологія

Олена Панченко, Олександр Лічман. ВЕРТИКАЛЬ на підйомі. З яким «багажем» САПР ТП ВЕРТИКАЛЬ підійшла до свого десятиріччя? Матеріал допомагає простежити еволюцію системи протягом 10 років і знайомить читачів з головними можливостями сучасної версії.

Управління

Дмитро Афонін. PDM-система: бути чи не бути? У новій версії системи ЛОЦМАН:2015 КБ реалізований самий затребуваний і необхідний функціонал, підказаний реаліями сьогоднішнього дня і часто — самими користувачами, серед яких є і конструкторські бюро, виробничі підприємства різного масштабу.

Прем'єра

Дмитро Афонін. Керуй на основі фактів! Рівень якості майбутнього виробу закладається ще на стадії проектування. Але як би грамотно не були спроектовані конструкція і технологічний процес її виготовлення, завжди існує безліч факторів, від яких залежить якість кінцевого виробу. Тому АСКОН готує до випуску новий програмний продукт — «8D. Управління невідповідностями».

Інженерні загадки

Валерій Голованьов. Історія одного зубчастого зачеплення, або Як йому було без коригування. У цьому цікавому матеріалі ви дізнаєтесь, як розрахунок обыкновеннейшей зубчастої передачі привів Валерія Голованева — розробника програми «Вали і механічні передачі», яке знайоме користувачам під назвою КОМПАС-Shaft — до міркувань про ахіллесову п'яту знаменитого танка Т-34.


Бажаємо Вам приємного читання разом з АСКОН! Ми пишемо про САПР, наш герой — інженер!

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт