Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Доступна перша в світі імітаційна модель людського серця від Dassault Syst.

Доступна перша в світі імітаційна модель людського серця від Dassault Systemes

По-науковому точна 3D модель людського серця буде тестувати медичні пристрої і досліджувати технології для лікування захворювань серця

Велизи-Вилакубле, Франція і Берлін, Німеччина, 28 травня 2015 року — Компанія Dassault Syst.PA), яка розробила платформу 3DEXPERIENCE і є світовим лідером в області рішень для 3D-проектування, створення цифрових 3D-макетів та управління життєвим циклом виробів (PLM), на своїй конференції для співтовариства розробників SIMULIA Community Conference повідомила про те, що перша модель серця, створена в рамках проекту «Живе серце» («Living Heart Project»), надійде в продаж 29 травня 2015 року. Побудована з використанням платформи Dassault Syst. За допомогою цієї моделі виробники пристроїв, дослідники та фахівці-медики зможуть здійснювати віртуальні випробування пристроїв і візуалізацію сприйнятливості серця при його взаємодії з тими чи іншими пристроями так, як це не було можливо раніше при традиційних фізичних випробуваннях.

Представлена в рамках проекту «Живе серце» модель відтворює роботу серця здорової людини і може використовуватися для вивчення вроджених дефектів і захворювань серця. За допомогою простого у використанні програмного редактора можна модифікувати форми і властивості тканин. Крім того, в модель можна додати медичні пристрої для вивчення їх впливу на серцеву функцію, оцінювати їх ефективність і прогнозувати безпеку використання цих пристроїв у різних умовах експлуатації. Зокрема, дана модель дозволяє оцінити роботу коронарних стентів, визначити оптимальність їх типу, розміру і місця установки для досягнення максимального ефекту.

Dassault Systmes Living Heart

Модель, отримана в рамках проекту «Живе серце», включає в себе детально опрацьовану анатомію серця людини, а також найближчій судинної мережі: аортальної дуги легеневої артерії і верхньої порожнистої вени. Динамічна сприйнятливість моделі серця обумовлюється реалістичними електричними сигналами, структурної фізикою і фізикою рідин (гідродинаміки течії крові).

Крім безпосередньо розробки моделі серця учасники проекту «Живе серце» спільними зусиллями визначили найбільш пріоритетні кардіоваскулярні програми для цієї моделі і для відповідних технологічних розробок, що допоможе сформувати функціональні можливості майбутніх версій цієї моделі.

«Мені було відомо про досягнення в області технологій моделювання, але до знайомства з проектом „Живе серце“ я і уявити собі не міг, що ці технології дозволяють вирішувати ті завдання, з якими я стикаюся, будучи практикуючим кардіологом і викладачем, — говорить доктор Роберт Швенгель (Robert Schwengel), член Американської колегії кардіологів та доцент-клініцист в медичній школі Alpert Medical School при Браунівському університеті (Brown University). — Попрацювавши деякий час з цими рішеннями, я вважаю, що подібні продукти можуть виявитися дуже корисними при обговоренні серцевої функції з пацієнтами, студентами-медиками чи практикуючими лікарями. Крім того, подібні технології здатні значно розширити можливості сучасної діагностики та сприятимуть персоналізації клінічної медицини».

Medical Device Innovation Consortium, MDIC), а також постачальники технологій, лікарі-кардіологи, виробники медичних пристроїв і лікарні, такі як медичний центр St. Jude Medical клініка Mayo Clinic. Цей унікальний підхід до фінансування дозволив провести незалежне тестування моделі серця і отримати оцінку спільноти за допомогою публікації в наукових журналах, що допомогло Dassault Syst. Це відображає ефективність обраного підходу і підтверджує можливість використання моделей для вирішення нагальних завдань при лікуванні серцево-судинних захворювань.

«Поява першої комерційної фізичної моделі серця знаменує собою важливу віху для розвитку цифрових медичних інструментів, які сприятимуть розвитку вивчення захворювань серцево-судинної системи і безпосередньо впливають на якість життя пацієнтів, — каже Худобу Беркі (Scott Berkey), головний виконавчий директор підрозділу SIMULIA в Dassault Syst. Проект „Живе серце“ в черговий раз підтверджує, що наші технології здатні змінити характер розвитку медицини за рахунок використання моделей людського тіла. Ми маємо намір продовжити роботу з біомедичних співтовариством і нашими партнерами для створення технологій і додатків, які дозволять поліпшити якість лікування для пацієнтів, які страждають захворюваннями серцево-судинної системи».

Більш детальна інформація про проект «Живе серце» представлена на сайті за адресою: http://www.3ds.com/heart.

Про компанії Dassault Syst. Провідні рішення компанії допомагають змінити підхід до розробки, виробництва виробів і сервісу. Програми для взаємодії від Dassault Syst. Забезпечуючи підтримку понад 190 тис. замовників, Dassault Syst.

Для отримання більш детальної інформації відвідайте сторінку www.3ds.com.

CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM і 3D VIA є зареєстрованими товарними знаками Dassault Syst.
 
Контакти для преси: 
Анастасія Постнікова Anastasia.Postnikova@grayling.com 7 (929) 569 43 22 
Ніно Донадзе Nino.Donadze@grayling.com 7 (909) 995 95 18 

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт