Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Впровадження BIM з використання продуктів Autodesk стало легше: готові Revit шаблони для всіх розділів проекту.

Впровадження BIM з використання продуктів Autodesk стало легше: готові Revit шаблони для всіх розділів проекту

Москва, 27 липня 2015 р. – Співтовариства користувачів Autodesk оголошує про вихід BIM-шаблонів для розділів KM/ЯЖ (конструкції металеві та залізобетонні конструкції), ОВ та ВК (опалення та вентиляція, водопостачання і каналізація). Раніше були випущені шаблони за розділом АР (архітектурні рішення). Таким чином, на сьогоднішній момент учасникам архітектурно-будівельної галузі доступні уніфіковані шаблони для всіх основних розділів проектування на основі технології інформаційного моделювання.

«У Росії технологія BIM перестає бути інноваційною і переходить в розряд масово застосовуються, – каже Анастасія Морозова, керівник напрямку архітектури і будівництва Autodesk. – Раніше кожне підприємство самостійно створювало подібні шаблони для роботи в Revit. Поява єдиного шаблону прискорює впровадження BIM, полегшує обмін даними і колективну роботу на основі BIM-моделі. Кращі експерти Спільноти, розробили шаблон, передають свої знання і досвід всім компаніям на ринку і це однозначно позитивне і знаменна подія».

Представники компаній галузі і раніше заявляли про необхідність створення єдиних шаблонів. Однак тільки зараз російський ринок накопичив достатній досвід роботи з BIM-технологією, внаслідок чого випуск уніфікованих шаблонів став можливим. В основу шаблонів лягли кращі практики російських проектувальників, які працюють по технології BIM, в тому числі – активістів співтовариства користувачів Autodesk і членів клубу BIM-лідерів.

Шаблон являє собою файл Revit, в якому задані базові системоутворюючі параметри майбутньої інформаційної моделі: назви шарів, товщина ліній, параметри випуску документації за ГОСТ і так далі. Шаблон є преднастроенной основою, на базі якої фахівець починає роботу над проектом, при цьому він може доопрацьовуватися при роботі зі специфічними завданнями.

Завантажити шаблони можна в розділі «Розробки» на сайті Співтовариства користувачів Autodesk.

www.autodesk.ru.
Autodesk is a registered trademark of Autodesk, Inc., and/or its subsidiaries and/or affiliates in the USA and/or other countries. All other brand names, product names trademarks or belong to their respective holders. Autodesk reserves the right to alter product and services offerings, and specifications and pricing at any time without notice, and is not responsible for typographical or graphical errors that may appear in this document.

© 2015 Autodesk, Inc. All rights reserved.

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт