Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Сейсміка. ЛІРА Софт. Сочі – 24-28 серпня 2015.

Сейсміка. ЛІРА Софт. Сочі – 24-28 серпня 2015.

Розробники «ЛІРА софт» регулярно беруть участь у наукових та освітніх заходах Росії. У червні представники компанії виступили з доповіддю на «Золотовских читаннях» в РААСН. Участь у таких заходах допомагає вдосконалювати ПК ЛІРА, ґрунтуючись на тенденціях в професійному співтоваристві. Ми прислухаємося до проблем колег проектувальників і чекаємо на ваші відгуки та пропозиції на нашому форум, а найактивніших в кінці 2015 року чекають приємні сюрпризи.

XI Російській Національній Конференції «Сочі-2015» з сейсмостійкого будівництва та сейсмічному районуванню (24-28 серпня 2015 року, м. Сочі) технічний директор «ЛІРА софт» Колесніков Олексій виступить з доповіддю «Сучасні методи розрахунку будівель і споруд на сейсмічні впливи в ПК ЛІРА 10.4. Досвід реалізації СП 14.13330.2014».

Мета конференції: Сприяння вченим і фахівцям Росії і країн СНД у встановленні контактів, обміні досвідом, науково-технічною і комерційною інформацією.

Анотація до доповіді: представлений огляд методів розрахунку на сейсмічні впливи, реалізованих в ПК ЛІРА: розкладання за формами власних коливань і пряме інтегрування. Наведено методи моделювання прозорих кордонів при динамічних впливах і розрахунок споруд по СП.14.13330.2014. В ПК ЛІРА 10.4 реалізовані розрахунки на сейсмічні впливи з будівельним нормам Російської Федерації, Вірменії, Узбекистану, України, Туркменістану, Казахстану, Таджикистану, Азербайджану, Грузії, США, Eurocode, Алжиру та Туреччини. Розглянуто розрахунки за однокомпонентної і трикомпонентної акселерограммам землетрусів, розрахунки по спектру реакції (відповідь-спектр) і пряме інтегрування рівнянь руху. Продемонстровані приклади розрахунків за допомогою модулів Pushover Analysis і ДИНАМІКА , виконані на конкретних об'єктах.

Ми йдемо в ногу з часом і, розуміючи, що з 1 липня 2015 в обов'язковому порядку запроваджується застосування нового документа з сейсмостійкого будівництва СП14.13330.2014 «Будівництво в сейсмічних районах», актуалізували його в ПК ЛІРА 10.4.

Крім стандартних методів розрахунку на сейсмічні впливи вдосконалили спеціальні модулі, які дозволяють вирішувати складні завдання і отримувати більш точні результати:

  • ДИНАМІКА на змонтоване споруда. У версії ПК ЛІРА 10.4 реалізована можливість розрахунку по динаміці часу з урахуванням поетапного зведення конструкції . Після закінчення зведення будинку виконується розрахунок на акселерограмму або сейсмограмму землетрусу. В результатах розрахунку — переміщення і зусилля на стадіях монтажу і після розрахунку на акселерограмму і сейсмограмму по динаміці в часі.com/forum/?PAGE_NAME=read. Застосування даного модуля дозволяє оцінити поведінку конструкції при сейсмічних впливах за межею пружності. Цей метод пов'язує несучу здатність, представлену як залежність переміщення верху будівлі від сили зсуву в основі, з сейсмічним вимогою, представленим у вигляді спектру реакції. Обчислюється точка перетину кривих несучої здатності і спектру реакції — динамічної рівноваги, за якою визначається очікуване поведінка конструкції.

На закінчення відзначимо кілька рекомендацій стосовно до розрахунків будівель і споруд на сейсмічні впливи.

  1. При аналізі сейсмостійкості будівель, споруд застосовуйте сучасні методи розрахунку: це і інженерний спектральний метод, заснований на розкладанні за формами, і прямий динамічний метод, заснований на інтегруванні рівнянь руху.
  2. При завданні акселерограм землетрусів особливу увагу необхідно приділяти граничним умовам.
  3. Реалізовані в ПК ЛІРА 10.4 скінченні елементи з вузлами на сторонах дозволяють вирішувати задачі динаміки значно точніше без необхідності додаткового дроблення мережі кінцевих елементів.
  4. Оновлена нормативна база в ПК ЛІРА 10.4 (зокрема СП 14.13330.2014) дозволяє проводити розрахунки на сейсмічні впливи, які відповідають вимогам норм.
А щоб ефективно використовувати такий потужний розрахунковий інструмент пропонуємо пройти навчання з курсу «Моделювання і розрахунок будівельних конструкцій в ПК ЛІРА 10.4. Просунутий», м.Москва) або отримати навчання в подарунок до Дня будівельника.

.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт