Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Мої враження від зустрічі з високими гостями

Мої враження від зустрічі з високими гостями

  21 березня стіни Національного гірничого університету відвідали заступники послів з особливих доручень Литви (Вайдотас Верба), Чехії (Петро Мареш) і Франції (Серж Смессов). З ними так само прибув голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.

Метою приїзду високих гостей було вивчення громадської думки в Дніпропетровському регіоні та України в цілому в такий важкий для неї період.

Мене і мого товариша по групі Іллю Борисенко запросили взяти участь у цьому заході, послухати, що думають високі гості щодо поточної ситуації в Україні, висловити свою точку зору, задати питання.

Гості розповіли нам про перспективи України при вступі в Євросоюз. Ректор університету академік Півняк Геннадій Григорович у своєму виступі підкреслив, що Національний гірничий університет тримає курс на Європу і буде приймати участь у всіх європейських освітніх проектах.

Потім у нас з'явилася можливість поставити запитання нашим гостям. Учасників конференції цікавили питання, пов'язані з кримським референдумом і умови прийняття України до Євросоюзу, програми, спрямовані на ознайомлення молоді з європейськими традиціями, а так само можливість участі в європейських освітніх проектах.

Я з Іллею теж планувала поставити послам питання, зокрема: чи існують у ваших країнах волонтерські програми, які дозволять нам, з одного боку, покращити англійську мову, познайомитися з менталітетом ваших держави і, може бути, отримати рекомендації або переваги для вступу в університети на стажування? Нас також цікавило, наскільки затребувані у вас на ринку праці фахівці з інжинірингу машин, знають сучасні CAD/CAE технології? Але на жаль, нам не вистачило часу.

Зустріч завершилася виступами, висловлюють загальну думку про заході, особливо Марія Чорних, голова студради, висловила свої думки цитатою великого кобзаря, Тараса Шевченка, «І чужого научайтесь і свого не цурайтесь».

Томашевська Анжеліка, група ГМмм-13-1


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт