Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

10 істот, які маскуються краще, ніж ніндзя.

Маскування в природі

Правила тваринного світу не терплять слабостей. Якщо ти не народився великим хижаком, то змушений будеш постійно вдосконалювати різні хитрі механізми захисту, інакше рано чи пізно тебе зжере той, хто стоїть вище у харчовому ланцюгу. Вміння маскування також необхідні і хижакам, щоб ті могли якомога ближче підібратися до своєї видобутку. Давайте розглянемо кілька істот, чиї здібності мімікрії викликають захоплення.

1. Клоуновые риби

Клоуновые риби

Клоуновых риб (лат. Antennariidae) не слід плутати з рибами-клоунами (лат. Amphiprion), які нам добре відомі після виходу на екрани мультфільму «У пошуках Немо». Ці риби відносяться до загону удильщикообразных або, як їх часто називають, морських чортів. Тільки клоуновые риби, на відміну від своїх родичів, що живуть на мілководді серед коралових рифів, а не на величезній глибині в непроглядній пітьмі. Сімейство клоуновых налічує понад 165 видів риб, більша частина яких вдається до маскування під корали, рослини і інші нешкідливі об'єкти. Як тільки повз них пропливають дрібні рибки, хижак кидається на них і буквально засмоктує в себе.

. itemscope itemtype="http://schema.org/VideoObject"> Crazy Animal Attack - Giant frogfish bites off more than it can chew! (HD)

Like us on Facebook http://www.facebook.com/Scubazoo Follow us on Twitter http://www.twitter.com/Scubazoo Please turn on annotations and HD for best viewing experience Shot using Gates underwater housings - http://www.gateshousings.com Footage ©Scubazoo http://www.scubazoo.com

2. Орхидейный богомол

Орхидейный богомол

Орхидейные богомолы (лат. Hymenopus coronatus) получили название за свой необычный окрас, благодаря которому эти насекомые становятся похожими на цветки орхидей. Эта их особенность довольно часто вводит других насекомых в заблуждение, за что они расплачиваются своими жизнями. Кстати, эти насекомые способны менять цвет своего окраса от яркого розового до тёмно-коричневого, в зависимости от окружения. Встретить удивительных богомолов вы можете в тропических лесах Индии и Индонезии.


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт