Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Під Донецьком героїчно загинув випускник Національного гірничого університету Олександр Петрушев

17.09.2014

Під Донецьком героїчно загинув випускник Національного гірничого університету Олександр Петрушев

Богородице Діво Свята,

Не дай Україні страждати,

Дай сили розуму і мудрості

Ту війну страшну подолати.

(Л.Бульчак «За Україну»)

Олександр Петрушев був людиною з цікавим і непростим життєвим шляхом. Його військова кар’єра розпочалась зі служби у 1988 році в Афганістані (місто Кандагар), а продовжилася на острові Ітуруп на кордоні з Японією (південніше Сахаліна).

Зі скупих рядків біографії відомо, що Олександр Валентинович повернувся до рідного Дніпропетровська і вступив до Національного гірничого університету (тоді Дніпропетровський гірничий інститут). Закінчив ВНЗ у 1993 році, отримавши спеціальність на електротехнічному факультеті. Десять років працював електриком на Нижньодніпровському заводі, а потім став приватним підприємцем.

Олександр Петрушев заслужив багато нагород: медалі «За бойові заслуги», «От благодарного Афганского народа», «70 лет ВС СССР », «Захисник Вітчизни», нагрудний знак «Воїн – інтернаціоналіст»,  «20 років виводу військ з Афганістану»,  «25 років виводу військ з Афганістану». Нікого не здивувало, що в квітні 2014 року патріот України О.В. Петрушев вступив до батальйону «Дніпро», який брав участь у найгарячіших місцях АТО.

З травня до серпня 2014 року Олександр був командиром розвідувально-штурмової групи, брав участь у штурмі села Карлівка і його звільненні, у звільненні міста Авдіївка та околиць Донецька. В кінці літа його представили до нагороди, але, на жаль, отримати її сміливець не встиг. Він загинув під Донецьком 12 серпня (в Мар’їнському районі між селом Кремінець і поворотом на станцію Мандрикіно). Олександра Валентиновича поховали на кладовищі у селі Діївка під Дніпропетровськом.

 Важко віднайти слова, які б втішили зараз родину справжнього героя України – дружину Ольгу Олександрівну та сина Олега. Співробітники і студенти гірничого щиро співчувають родині загиблого, для них честь, що Олександр Петрушин - випускник НГУ, патріот і захисник України.

Герої не вмирають, вони залишаються у наших серцях, їхні імена передають від покоління до покоління і переповідають про їх подвиги, пам’ятають про них, дякують їм за мужність, самопожертву і безмежний патріотизм. Слава Україні!

Дарина Бутко, ІАЦ НГУ

Фото з особистого архіву Олександра Петрушева


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт