Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Магістерська програма трьох дипломів готує фахівців європейського рівня (ВІДЕО)

02.10.2014

Магістерська програма трьох дипломів готує фахівців європейського рівня (ВІДЕО)

У Національному гірничому університеті вже другий рік у рамках Міжнародного університету ресурсів упроваджується в життя безпрецедентна магістерська програма «Прогресивні технології розробки мінеральних ресурсів».Унікальність програми в тому, що студенти старших курсів протягом року здобувають знання у Монтануніверситеті (Австрія, м. Леобен), Національному гірничому університеті (Україна, м. Дніпропетровськ) і Технічному університеті «Фрайберзька гірнича академія» (Німеччина, м. Фрайбург). Після закінчення навчання вони отримують диплом трьох ВНЗ і стають фахівцями європейського рівня, що є пріоритетним на сучасному ринку праці. 

В рамках Форуму гірників відбулася зустріч ректора з професором ТУ «Фрайберзька гірничка академія» Карстеном Дребеншедтом і студентами, які беруть участь у магістерській програмі «Прогресивні технології розробки мінеральних ресурсів». Це єдина програма, яка дає змогу студентам старших курсів протягом року вчитися у Монтануніверситеті (Австрія, м. Леобен), Національному гірничому університеті (Україна, м. Дніпропетровськ) і Технічному університеті «Фрайберзька гірнича академія» (Німеччина, м. Фрайбург). Після закінчення навчання вони обирають один з трьох університетів для захисту. Але унікальність програми в тому, що після його захисту, студенти отримують диплом трьох університетів і стають конкурентоспроможними фахівцями на міжнародному ринку праці.

Особливістю цьогорічної програми стало те, що до неї приєднався турецький студент Ілке Алп Озер, який розпочинає свій етап навчання у Національному гірничому університеті.

Загалом, учасники програми дуже задоволені рівнем підготовки та організацією. Вони відзначають високий рівень освіти у гірничому, який дозволив їм швидко адаптуватись в Німеччині та Австрії. Майбутні магістри відзначили деякі відмінності між навчанням в Україні та Європі: групи в німецьких та австрійських університетах формуються невеликі, що дає змогу викладачам краще розкривати таланти молоді, більше звертати на неї увагу й відповідати на будь-які запитання. Навчання проходить за оксфордськими виданнями, лабораторні роботи виконуються з використанням передових технологій. Студентів вчать мислити оригінально, розвивати креативний підхід до дисципліни. Дозвілля у європейських вишах також справило гарне враження – хлопці відвідали багато цікавих екскурсій, займались спортом та знайомились з місцевим студентством. Тепер кожен з них повинен визначитись з головним питанням – обрати університет і керівника для захисту диплому. Важливим аспектом є те, що в цій програмі кожен матиме два керівники диплому – керівник з «домашнього» університету та керівник з німецького чи австрійського вишу.

IMG_9360.jpg

Доступність магістерської програми «Прогресивні технології розробки мінеральних ресурсів» сьогодні приваблює все більше студентів гірничого. Учасниками цієї програми може стати набагато більша кількість бажаючих – до 20 чоловік, тільки студентам необхідно повсякчас підвищувати рівень своїх знань як з профільних дисциплін, так і з англійської мови. Головне - йти до своєї мети. Попри непросту політичну ситуацію цього року програма не припинила своє існування - третя група студентів гірничого готується до свого європейського навчання.


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт