Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Студія молодіжної технічної творчості «РобіАвтоматік»

02.12.2014

Студія молодіжної технічної творчості «РобіАвтоматік»

19 листопада в Національному гірничому університеті стартував один з найцікавіших курсів вивчення комп'ютерних технологій та програмування. Курс орієнтований на дітей, які згодом продовжать вивчання робототехніки на більш високому рівні.

Під час уроків учні проектують, створюють і програмують роботів, які оснащені 32-розрядними процесорами, серводвигунами і датчиками дотику, звуку, освітленості, руху і температури. Командна робота над практичними завданнями сприяє глибокому вивченню складових сучасних роботів, а візуальна програмне середовище дозволяє легко і ефективно вивчати алгоритмізацію і програмування.

Практично з першого ж заняття хлопці почали програмувати промислових роботів - в нашому випадку екскаватор. В ході навчання, студенти, які допомагають вести заняття демонструють свої розробки.

Наприклад, на другому занятті на стіл поклали аркуш паперу з накресленої на ній трасою і пустили машину, яка визначала колір траси і орієнтувала по ній свій рух.

Вже до третього заняття, передбачено пройти повний цикл руху екскаватора, а також розпочати навчання спочатку елементарних навичок пайки простих схем, щоб потім перейти до більш складної роботи з контролерами і программаторами.


Ретельно продуманий курс очолює доцент Олександр Олександрович Азюковскій, викладають асистент Андрій Вадимович Бакутін і аспірант Олексій Юрійович Шестаков, куратор - провідний інженер-електронник Юлія Володимирівна Петрова.

Юлія Петрова, фото автора


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт