Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Онлайн-практика – це інтерактив із майбутнім!

19.03.2015

Онлайн-практика – це інтерактив із майбутнім!

Під таким лозунгом в НГУ відбулося урочисте підбиття підсумків пілотного проекту дистанційного інтерактивного навчання студентів НГУ у Приватбанку.


Співпраця між НГУ і Приватбанком набирає обертів. У травні 2014 року в Приватбанку стартував проект «Онлайн-практика», який передбачає безкоштовне дистанційне інтерактивне навчання для студентів різних напрямів підготовки з новітніх банківських технологій і продуктів. Як повідомив перший проректор НГУ професор Петро Пілов на заході, присвяченому підбиттю підсумків проекту, студенти гірничого здобувають якісну теоретичну підготовку, а у Приватбанку мають можливість закріпити набуті знання на практиці.


Завідуюча кафедри маркетингу НГУ професор Тетяна Решетилова розповіла, що студенти напрямку «Маркетинг» першими взяли участь у цьому проекті відповідно до угоди, укладеної між Державним ВНЗ «НГУ» і ПАТ КБ «ПриватБанк». Вона підкреслила, що існує світова практика так званої дуальної освіти, коли теоретична частина підготовки проходить на базі освітньої організації, а практична – на робочому місці. Причому студенти проходять практику дистанційно без відриву від навчання. В дуальній системі посилюється і якісно змінюється роль роботодавця. Зокрема, на базі Приватбанку створені навчальні робочі місця, які відрізняються від звичайних робочих місць наявністю віртуального обладнання.


Керівник служби ПриватРекрутенг Ірина Демиденко розповіла присутнім про те, як у Приватбанку виникла ідея проведення цього важливого проекту. Починалося все з епізодичних практик у банківських відділеннях, де було накопичено досвід, який вирішили систематизувати і направити у потрібне русло. Ірина Георгіївна розповіла, що головний офіс Приватбанку знаходиться у Дніпропетровську, тому пілотний проект стартував саме у цьому місті, а першим ВНЗ, який відгукнувся на дану пропозицію, став НГУ.


Студенти НГУ взяли активну участь у даному проекті, успішно впоралися з програмою онлайн-практики. Згідно з умовами учасники рейтингуються за сумою балів під час виконання практичних завдань. Кращим студентом стає той, хто отримує найвищий бал серед учасників з кожного ВНЗ-учасника зокрема.


Переможцем пілотного проекту з НГУ стала студентка-четвертокурсниця Фінансово-економічного факультету з групи МКфе-11 Ганна Миловидова. За підсумками онлайн-практики вона отримала 102 бали і виграла головну нагороду – iPad Mini. Під бурхливі оплески Ганні було вручено обіцяну нагороду, а ще десять учасників з високими балами отримали почесні дипломи.


Спеціаліст з Асесменту ГО Приватбанку Наталія Дехтярева презентувала новий проект на поточний навчальний рік і повідомила, що до участі у ньому запрошуються студенти інформаційно-комп’ютерних напрямів підготовки і напряму «Менеджмент і адміністрування».


Додамо, що проект реалізується за підтримки Міністерства освіти і науки України в рамках упровадження в Україні системи дуальної освіти. Реалізація подібних проектів сьогодні відповідає «дорожній карті» впровадження принципів дуальної освіти в Україні, розробленій за участю Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти. Проект є одним з перших із цієї серії, що реалізуються у ВНЗ України.

Валентина Шабетя

Фото Володимира Корінного (відеостудія «Юність» НГУ)


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт