Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Лекція "Сучасні проблеми євроінтеграції України" Бартоломея Островські (Польща) в НГУ

20.05.2015

Лекція "Сучасні проблеми євроінтеграції України" Бартоломея Островські (Польща) в НГУ

У рамках робочого візиту до Дніпропетровська Національний гірничий університет відвідав старший експерт Колегії "Східна Європа" ім. Я. Новака-Єжиораневського, екс-директор Департаменту міжнародного співробітництва та проектів Нижньо-Силезького Воєводства Бартоломей Островські (Польща). Він виступив перед студентами, викладачами і співробітниками НГУ з лекцією "Сучасні проблеми євроінтеграції України".

Пан Бартоломей Островські пояснив, що Євросоюз для всіх країн, які до нього входять, є великою підтримкою і допомогою, однак шляхи подолання економічної кризи, якщо така виникає, держави повинні шукати самі. На прикладі своєї рідної країни – Польщі - експерт пояснив, що інвестиції потрібно вкладати в ту справу, яка принесе невдовзі прибуток, а не яка буде потребувати брати в борг.

Екс-директор Департаменту міжнародного співробітництва та проектів Нижньо-Силезького Воєводства Бартоломей Островські відповів на численні запитання присутніх. Вони стосувалися різних аспектів: як української ситуації в євроінтеграційних процесах, так і зацікавленості того, як Євросоюз допомагає у вирішенні кризової ситуації в Греції та Іспанії.

На всі запитання гість з Польщі давав вичерпні відповіді, наводив конкретні приклади того, як країни самостійно «ставали на ноги» і вирішували надскладні євроінтеграційні завдання. Так, Грузія ліквідувала проблему корупції, а Польща завдяки ефективній роботі в усіх сферах за короткий термін стала розвиненою європейською країною.

ІАЦ НГУ

Фото Альони Леонович


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт