Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Вчений НГУ Дмитро Рудаков представив Україну в двох університетах США

12.06.2015

Вчений НГУ Дмитро Рудаков представив Україну в двох університетах США

Завідувач кафедри гідрогеології та інженерної геології НГУ Дмитро Рудаков став стипендіатом програми ім. Фулбрайта для наукових досліджень у США на 2014/2015 рр.

Нещодавно завідувач кафедри гідрогеології та інженерної геології НГУ, професор Дмитро Рудаков повернувся зі США, де спільно з професором хімії університету штата Мічиган Мерліном Брюнінгом працював над розробками у галузі мембранних наук у м. Лансінг. Вони стосуються актуальної проблематики з очищення води, а саме – мембранної дистиляції. Це дуже складний для кількісного аналізу процес очищення рідини з використанням пористих гідрофобних мембран.

– Результати досліджень було представлено на семінарі кафедри хімії університету штата Мічиган, – розповідає професор Дмитро Рудаков. – Крім продовження досліджень з мембранної дистиляції, було обговорено перспективні напрямки досліджень (розділення іонів у розчинах та очистка води від нафтопродуктів) як можливі теми майбутніх проектів.

Також були обговорені перспективні двосторонні проекти за участю фахівців зі США і нашої країни у галузі реабілітації навколишнього середовища, а також захисту водних ресурсів.

Під час перебування у США професор Рудаков здійснив робочий візит до університету Західної Вірджинії (м. Моргантаун, Західна Вірджинія). Цей університет розташований у районі вугільних родовищ США, колишнього інтенсивного вуглевидобутку та активного видобутку сланцевого газу у теперішній час. Наукові розробки, які тут ведуться, є цікавими дослідникам Національного гірничого університету.

Стипендіат програми ім. Фулбрайта Дмитро Рудаков представив розробки НГУ в університеті Західної Вірджинії на семінарі для фахівців з гідрогеології та геології. В результаті цього з професором Джозефом Донованом було домовлено про розвиток співпраці між цими двома ВНЗ України і США.


Український вчений зустрівся з директором Національного центру екологічних послуг при університеті Західної Вірджинії Джеральдом Іваном і керівником інженерного персоналу з екологічних послуг та навчання Крейгом Мейнсом, з якими обговорили подальші кроки співробітництва, а також визначили теми майбутніх спільних грантових пропозицій.

У ході візиту до університету Західної Вірджінії Дмитра Рудакова було домовлено про те, що у переспективі здійснюватимуться освітні проекти з он-лайн навчання та академічного обміну між студентами й викладачами Національного гірничого університету і університету Західної Вірджинії.

Під час перебування у США, стипендіат програми ім. Фулбрайта встиг ознайомитися з культурою й традиціями Мічигана і Західної Вірджинії. Згодом така міжнародна можливість відкриється і для старанних студентів, і для інших науковців НГУ.

ІАЦ НГУ

Фото з архіву Дмитра Рудакова


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт