Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Електропідстанція ДТЕК Дніпрообленерго стала чудовим освітнім майданчиком для студентів НГУ

18.06.2015

Електропідстанція ДТЕК Дніпрообленерго стала чудовим освітнім майданчиком для студентів НГУ

Енергетики ДТЕК Дніпрообленерго провели для студентів-енергетиків Національного гірничого університету (НГУ) ознайомчу екскурсію на одну з найбільших підстанцій області — ПС «Вузлова». Можливість побачити реальні енергооб’єкти й розібратися в їхній роботі — важлива частина практичного навчання для студентів.

Студентам другого курсу спеціальності «Електропостачання промислових підприємств» показали роботу однієї з найбільших підстанцій Придніпровського регіону «Вузлова-150/35/6 кВ», на якій зараз активно проводиться модернізація. Майбутні енергетики відвідали підрозділи служби засобів диспетчерського й технологічного зв’язку, центральний диспетчерський щит, а також познайомилися з роботою сучасної цифрової автоматичної телефонної станції та лінійно-апаратного залу — найважливішої ланки кабельних і радіорелейних ліній зв’язку.

«Висококваліфіковані фахівці затребувані як на світовому, так і на українському ринку праці, — коментує керівник центру підготовки та розвитку персоналу ДТЕК Дніпрообленерго Віктор Бондаренко. — Особливо гострий дефіцит в Україні сьогодні відчуває енергетична галузь, якій потрібно терміново оновлюватися. ДТЕК це чудово розуміє й тому активно бере участь у підготовці молодих фахівців, надаючи можливість студентам побачити й випробувати своє сучасне обладнання. Відвідування енергетичних об’єктів ДТЕК Дніпрообленерго — це чудова можливість вникнути в робочий процес на прикладі найбільшої енергопостачальної компанії України».

Довідка: У межах співпраці з вишами ДТЕК Дніпрообленерго щорічно приймає для проходження виробничої та переддипломної практики понад 100 студентів технічних вишів. 2015 року на виробничій базі підприємства пройшли практику 84 студенти. За час практики фахівці ДТЕК Дніпрообленерго виявляють потенційних студентів і розглядають можливі кандидатури для заповнення вакансій. Крім того, компанія продовжує співпрацю з Придніпровським енергобудівельним технікумом, який готує молодших фахівців із монтажу та експлуатації електрообладнання електростанцій і енергосистем. Зараз у технікумі проходять навчання 37 студентів із подальшим працевлаштуванням у структурних одиницях ДТЕК Дніпрообленерго. У липні цього року 20 студентів закінчать навчання і влаштуються на своє перше робоче місце, де зможуть проявити знання та навички, набуті за час навчання та проходження практики на підприємстві.

Інформація надана відділом корпоративних комунікацій ПАТ «ДТЕК Дніпрообленерго»

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт