Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

На фасаді головного корпусу НГУ відкрито меморіальну дошку професору М.Я. Біліченку (ВІДЕО)

09.07.2015

На фасаді головного корпусу НГУ відкрито меморіальну дошку професору М.Я. Біліченку (ВІДЕО)

М. Я. Біліченко (1923-2010) – учасник Другої світової війни, проректор з навчальної роботи (1964 – 1994), заслужений працівник вищої школи УРСР, завідувач кафедри рудникового транспорту (1988 - 1994), заслужений професор НГУ. У Національному гірничому університеті є традиція – увіковічувати пам’ять видатних особистостей НГУ на меморіальних дошках. 

Днями на фасаді головного корпусу НГУ була відкрита дошка Миколі Яковичу Біліченку, який навчався та працював у НГУ з 1926 по 2010 роки. Посаду проректора з навчальної роботи він займав рекордний термін – 30 років. Микола Якович до останніх днів активно працював у НГУ, залишаючись його відданим патріотом. У поважному віці знався на сучасних технологіях і освоював нові професійні горизонти. Це людина, яку завжди ставитимуть у приклад студентам.

Урочисте відкриття меморіальної дошки М. Я. Біліченка відбулося за участю ректора НГУ академіка НАН України Геннадія Півняка, декана гірничого факультету НГУ Володимира Бузила, завідувача кафедри транспортних систем і технологій Леоніда Ширіна, дочки Миколи Біліченка – Євгенії Харченко, проректорів, професорсько-викладацького складу НГУ і студентів.

– Тато віддавав роботі усього себе, весь свій час. Він просто жив Національним гірничим університетом, тому ми дуже вдячні, що тут так шанують його і пам’ятають, – зазначила Євгенія Харченко.

P. S. Останнє інтерв'ю професора М. Я. Біліченка надав випускник НГУ Олексій Іванов, оператор - Станіслав Мардаровський:

Інформаційно-аналітичний центр НГУ

Фото Володимира Корінного (відеостудія «Юність» НГУ)


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт