Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Знання англійської – на вищий рівень

09.11.2015

Знання англійської – на вищий рівень

В останні дні жовтня 2015 року в Національному гірничому університеті перебували з робочим візитом консультант-експерт Британської Ради Річард Вест та менеджер проекту Жанна Севастьянова.

Візит відбувся в рамках проекту Британської Ради в Україні «Англійська для університетів», до якого університет приєднався на початку 2015 року.

До складу учасників проекту входять 32 викладачі різних кафедр НГУ , з яких 8 викладачів кафедри іноземних мов та 24 викладача випускових кафедр.

Цьому візиту передувала зустріч представників Британської Ради в Україні з адміністрацією університету, де були обговорені та проаналізовані потреби університету у сфері англійської мови, а саме: розвиток міжнародного партнерства, викладання фахових дисциплін англійською мовою, покращення рівня викладання англійської мови серед викладачів університету тощо. Також учасники проекту успішно склали міжнародний іспит APTIS з метою визначення рівня знань англійської мови.

IMG_6292.jpg

Під час робочого візиту Річард Вест відвідав заняття викладачів-учасників проекту, провів зустрічі з керівництвом університету, співбесіди з завідувачами кафедр, які беруть участь у проекті, та викладачами, що викладають фахові дисципліни англійською мовою. Також відбулася розширена зустріч зі студентами різних спеціальностей і курсів, з якими працюють вищезазначені викладачі.

CRW_9507.jpg

Також проведено презентацію результатів робочого візиту до НГУ та визначено ресурси і дії, необхідні для покращення якості викладання та володіння англійською мовою.

IMG_6640.jpg

На наступному етапі науково-педагогічним працівникам університету буде запропонована програма тренінгів з метою підвищення кваліфікації та ознайомлення із сучасними підходами викладання фахових дисциплін англійською мовою, англійської мови професійного спрямування та англійської мови для академічних цілей.

IMG_6287.jpg

Студенти, в свою чергу, отримають можливість покращити рівень володіння англійською мовою шляхом проходження онлайн-курсу протягом трьох місяців з отриманням відповідного сертифікату.

IMG_6667.jpg

Даний проект надає можливість викладачам університету підвищити якість викладання фахових дисциплін англійською мовою як студентам бакалаврату, так і магістратури, а також покращити рівень володіння мовою студентів, аспірантів та співробітників для виконання пріоритетних завдань університету та потреб України у сфері освіти.


Олена Швець, доцент кафедри іноземних мов НГУ 


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт