Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Ярмарок кар'єри в Національному гірничому університеті

26.02.2016

Ярмарок кар'єри в Національному гірничому університеті

«Побудуй успішну кар'єру в IT» - під таким гаслом 23 лютого 2016 р. пройшла зустріч студентів Електротехнічного факультету і Факультету інформаційних технологій Національного гірничого університету з представниками найбільшого працедавця у сфері IT - української компанії Softserve.


Захід відбувся за підтримки співтовариств Women Techmakers Ukraine і Google Developers Group Dnipropetrovsk і активної участі Ксенії Шумельчик (координатор програми Women Techmakers в Україні, лауреат премії імені Аніти Борг від Google - 2015), Ксенії Бенклер (HR/Маркетинг-фахівець компанії Softserve), Романа Герасименка (Google Developer Expert, менеджер GDG Dnipropetrovsk) і Дмитра Петіна (куратор Softserve IT Academy).


Зазначимо, що зустріч в НГУ була приурочена до дня народження знаменитого американського науковця в галузі комп'ютерних наук Аніти Борг і є частиною глобальної серії заходів по всьому світу Anita Borg Celebrations, підтримуваних компанією Google. Мета програми – залучити і надихнути на творчість якомога більше зацікавлених в ІТ-індустрії студентів, а також зробити помітнішими жінок-лідерів, що працюють в даній галузі.

Цьогорічна програма заходу була орієнтована не лише на розробників, але й на інші професії, а саме: фахівець якості продукту, проектний менеджер, аналітик і дизайнер.

З великим інтересом прослухали студенти НГУ виступ Ксенії Шумельчик, в якому вона поділилася інформацією про цьогорічні актуальні тренди в IT- сфері, розповіла про особливості професії розробника програмного забезпечення, технології, які зараз популярні і набирають обертів у комерційних проектах. Важливою складовою її доповіді була інформація про міжнародні програми для студентів у сфері комп'ютерних технологій, такі як стипендія імені Аніти Борг від Google, роботу над open-source-проектами в рамках програм Google Summer of Code і GNOME Outreachy Program, можливості інтернатури у великих корпораціях, таких як Google, Facebook і Microsoft.


Підкреслимо, що всі зацікавлені студенти дізналися, як правильно скласти і подати заявки на участь у зазначених програмах, а також як поліпшити свої технічні і персональні навички, щоб відповідати вимогам ринку IT і отримати омріяну роботу.

А які ж перспективи чекають на тих студентів, які вирішили поєднати своє подальше життя після закінчення ВНЗ з компанією Softserve? На це запитання відповіли Ксенія Бенклер і Дмитро Петін. Зокрема, вони розповіли про можливості побудови власної кар'єри в рамках IT- компанії, адже Softserve є одним з найбільших IT- працедавців України і визнаний кращою компанією 2015 за версією DOU (http://dou.ua/lenta/articles/ratings-2015-summary/ ).


Також Ксенія Бенклер проінформувала про такі можливості для співробітників компанії, як тривалі відрядження за кордон, участь у міжнародних конференціях, можливості вибирати технології і займатися тим, що подобається. А Дмитро Петін як куратор Softserve IT Acadеmy розповів, як пройти відбір на безкоштовні курси IT і в подальшому отримати свою першу роботу. Він чітко підкреслив плюси роботи в команді, відмінність між різними напрямами і технологіями в IT- сфері.


Всі учасники заходу отримали сувеніри від партнерів – компаній Softserve і Google, а також співтовариств Women Techmakers Ukraine і GDG Dnipropetrovsk. Зустріч в НГУ закінчилася оголошенням переможців конкурсу, врученням призів, після чого всі бажаючі змогли ознайомитися з сучасними гаджетами - смарт-годинниками Moto 360 і віртуальною реальністю Google Cardboard.


На думку студентів НГУ, організатори не дали нудьгувати нікому, адже заплановані доповіді і гаджет-тайм зайняли увагу всіх. Присутні повністю занурилися в процеси інтерактивних обговорень і демонстрацій гаджетів, внаслідок чого захід вийшов пізнавальним і надихаючим!

Юлія Грінь, студентка гр. КНіт-12, Богдан Федоров і Георгій Кривогузенко, студенти гр. КНіт-С-14-2


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт