Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Співробітництво шляхом інновацій

10.03.2016

Співробітництво шляхом інновацій

Сьогодні в НГУ відбулася робоча зустріч керівництва НГУ з делегацією Посольства Франції в Україні. Мова йшла про розвиток українсько-французького співробітництва, зокрема, з питань освіти, ведення спільних наукових проектів і академічних обмінів.


Ректор НГУ академік НАН України Геннадій Півняк презентував гостям сфери діяльності Національного гірничого університету і висловив готовність до фундаментальної співпраці, що базуватиметься на вже отриманому досвіді НГУ в кооперації з університетами і структурами інших країн Європи:

– Ми здійснюємо співробітництво шляхом інновацій, співпрацюємо з низкою високотехнологічних компаній і бізнесом, – зазначив Геннадій Півняк. – Університет також активно працює над створенням нових міжнародних програм і розвитком лінгвістичної сфери.


Радник з питань культури та співробітництва, директор Французького Інституту в Україні Паскаль Сліванскі підкреслив престижність Національного гірничого університету в Україні і його активну позицію в світі, що дозволяє розвивати нові міжнародні партнерства.


Аташе з наукових та університетських зв’язків Посольства Франції в Україні Сільвен Ріголле в розмові з керівництвом НГУ обговорив ряд питань щодо подальших кроків у співробітництві.


Проректор з міжнародної роботи НГУ Олександр Шашенко розповів, що співробітництво з іншою країною, як правило, НГУ розпочинає зі створення лінгвістичного центру. Тож в університеті налічується вісім мовних центрів. Нещодавно з’явився і Українсько-французький центр НГУ, який має молодий колектив і особливий підхід до вивчення мови і культури Франції.

Директор Інституту міжнародних освітніх та наукових проектів Олександр Шаров проінформував гостей про співпрацю НГУ з університетами Франції, а саме, Університетом Пуатьє і Університетом Кан, а також – про конкретні дії, покликані на розвиток спільних проектів між Україною і Францією.


Французька делегація у супроводі представника Агенції «КампюсФранц» Ольги Дорош також зустрілася з керівництвом і співробітниками Інституту МОНП, які провели презентацію стипендіальних програм та програм мобільності для студентів НГУ. У ході візиту були складені домовленості про подальше співробітництво.

ІАЦ НГУ

Фото Альони Леонович, відео студія «Юність» НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт