Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

На кафедрі військової підготовки НГУ розпочався прийом документів (ВІДЕО)

17.03.2016

На кафедрі військової підготовки НГУ розпочався прийом документів (ВІДЕО)

Документи приймаються від громадян України віком до 25 років за освітньо-кваліфікаційним рівнем "Бакалавр".

Кафедра військової підготовки є потужним структурним підрозділом Національного гірничого університету з 90-річним досвідом своєї діяльності. Сьогодні ця кафедра у Дніпропетровській області – єдина, що здійснює підготовку офіцерів запасу. Така відповідальність позначилась на активності складу кафедри у модернізації навчального процесу. Військові дисципліни юнакам і дівчатам в теорії і на практиці викладають високопрофесійні фахівці, серед достоїнств яких є вміння викликати довіру і прихильність студентів. Цього року викладачами кафедри військової підготовки НГУ стали Іван Начовний і Дмитро Кошка – випускники кафедри, учасники АТО, які на керівних військових посадах пройшли тяжкі випробування війною. Сьогодні студентам вони викладають тактичну підготовку, передаючи свій досвід, а також загартовуючи внутрішню силу і мотивуючи молодих бійців.

Перебування знімальної групи відеостудії «Юність» НГУ на кафедрі військової підготовки НГУ під час проведення заняття зі стрільби, відкрило завісу того, що зазвичай приховане від більшості – процес підготовки офіцерів. Ми потрапили на заняття в новому інтерактивному лазерному комплексі, який кафедра отримала за сприяння Департаменту військової освіти та науки Міністерства оборони України. До речі, такий сучасний тир, з’явився лише в 6–10 кафедрах України, які здійснюють військову підготовку. У новому тирі студенти відпрацьовують свою майстерність у стрільбі, застосовують знання на практиці.

– Зазвичай, заняття з військової підготовки і ведення вогню відпрацьовуються на четвертому курсі, – розповідає про особливості навчання зі стрільби завідувач кафедри військової підготовки, полковник Микола Кондратюк. – Перед цим – на третьому курсі – хлопці й дівчата відпрацьовують навички в зборці-розборці озброєння, проведенні технічного обслуговування й інших питань. Потім вже вивчають правила зі стрільби і приступають до навчальних вправ. Раніше ми відпрацьовували вміння вести вогонь з використанням техніки, яку придбав гірничий університет. Сьогодні новий 6-рівневий інтерактивний тир дозволяє регулювати дальність, ставити конкретні задачі – туман, дощ, сонце, вітер й інші метеоумови.

На кафедрі військової підготовки НГУ осучаснюється не лише матеріально-технічна база, а й навчальний підхід до військової справи. Студенти вивчають військово-інженерну справу, зв’язок, захист від зброї масового ураження, топографію та інші дисципліни. Триває навчання – 2 роки.

Наразі йде прийом документів від бажаючих стати студентом кафедри військової підготовки. Умови та порядок прийому читайте за посиланням.

Знімальна група:

автор – Наталія Андрющенко

оператори – Володимир Корінний, Євген Ланевич

монтаж – Анна Калуцька


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт