Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Національний гірничий університет радо прийняв студентів Краківської гірничо-металургійної академії

19.04.2016

Національний гірничий університет радо прийняв студентів Краківської гірничо-металургійної академії

Шестеро студентів Краківської гірничо-металургійної академії приїхали до Дніпропетровська, щоб взяти участь в ХІ Міжнародному форумі студентів та молодих учених “Розширюючи обрії”, познайомитись з членами студентської ради НГУ, перейняти їх досвід та поділитися своїм, і, звичайно, провести робочі зустрічі з керівництвом НГУ.


У перший день перебування Касья Жентек, Анна Римут, Мілена Дараз, Ерик Стшелецкі, Каміл Кшивонос та Касья Стик у першу чергу мали нагоду зустрітися з ректором Національного гірничого університету Півняком Геннадієм Григоровичем. Темами для обговорення стали такі важливі питання, як інноваційний менеджмент, інновації в інженерії, різниця між студентським самоврядуванням в польських та українських університетах, розвиток співробітництва із зарубіжними органами студентського самоврядування для обміну досвідом і підвищення професійної і соціальної мобільності студентів. Після плідної роботи гості університету із задоволенням відвідали музеї історії НГУ та геології разом з українськими студентами-активістами. Крім того, вони прослухали цікаву лекцію від викладачів кафедри підземної розробки та ознайомились з цікавинками гірничого факультету, взяли участь у діловій грі, яку проводили представники факультету менеджменту. Далі на польську делегацію чекав приємний сюрприз - фестиваль дружби народів «Карнавалимо, по-українськи», який об’єднав іноземних студентів з трьох частин світу: Європи, Азії та Африки. Ця подія зібрала представників таких країн як Туркменістан, Монголія, Китай, Палестина, Зімбабве, Демократична Республіка Конго, Гвінея, Малі, Республіка Конго та Ангола. Приємним завершенням першого дня стала прогулянка містом разом з представниками студентської Ради НГУ.

Другий день запам’ятався полякам виїздом на металургійний завод «Інтерпайп Сталь». «За 3 роки навчання я була на багатьох металургійних підприємствах, але «Інтерпайп Сталь» вразив мене найбільше», - поділилася враженнями Касья Жентек. Цікавим продовженням дня стало відвідування Польського центру, де делегація була приємно здивована знаннями українських студентів польської мови. Окрім польської, наші студенти показали високий рівень знань англійської мови під час виступу у театрі англійської драми.


Третій день був повністю присвячений безпосередньо меті візиту – участі в ХІ Міжнародному форумі студентів та молодих учених “Розширюючи обрії”. Польські гості виступали у таких секціях, як «Стійкість геотехнічних систем», «Інновації у менеджменті» та «Інновації в інженерії». Всі з них мали успіх зі своїми презентаціями, тому кожен був нагороджений дипломом під час концертної програми «З іноземними мовами пізнаємо світ». І на завершення напруженого, але плідного дня, польські студенти знову мали змогу відвідати театр англійської драми НГУ та поспілкуватися з нашими студентами-акторами.

Четвертий день став вдалим продовженням інтернаціональної взаємодії. Семінар «Яку мову ми вчимо?» був корисний як для українських студентів, так і для делегації з Краківської академії. А тренінг командної взаємодії навчив кожного працювати спільно задля досягнення кращого результату. Веселим подарунком були сценки від представників кожної країни про розпорядок дня звичайного студента. Це дало змогу порівняти життя молоді з різних країн і зробити висновок про те, що люди скрізь однакові. У другій половині дня в Інформаційній агенції «МОСТ-ДНЕПР» відбулася прес-конференція для ЗМІ міста, де студенти подякували за теплий прийом та поділилися враженнями про перебування в Україні. «Більш за все мені сподобався український народ. Я чула, що ви гостинні люди з широкою душею, але не припускала, що настільки», сказала Мілена Дараз. Після спілкування з репортерами була прогулянка до обласної адміністрації та веселий відпочинок на атракціонах у парку Глоби.


Останній, п’ятий день вразив своєю національною неповторністю, а саме поїздкою на батьківщину петриківського розпису – селища Петриківки. Наші польські друзі ближче познайомилися з творчістю українських майстрів та придбали хендмейд сувеніри на пам'ять. І на завершення свого перебування в Україні - святкування 100 днів Дніпропетровського вокального конкурсу «Dnepr Voice». Родзинкою концерту стала Касья Стик, яка зі сцени виступала з дуже повчальною польською поемою про важливість взаємодії та єднання людей. А після концерту настав час прощатися.


Приїзд польських студентів до України приніс багато нових знань та позитивних емоцій як для них самих, так і для української сторони. Тож наше спілкування є прикладом плідної співпраці Національного гірничого університету та Краківської гірничо-металургійної академії.

Таісія Мнішенко, студентка гр.ГКб-15-1


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт