Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Програма ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт 2020» в дії (ВІДЕО)

22.07.2016

Програма ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт 2020» в дії (ВІДЕО)

У Національному гірничому університеті відбувся Інформаційний день «Горизонт 2020. Кроки щодо успішної імплементації» за участю представниць Міністерства освіти і науки України: заступника начальника управління міжнародної співпраці – начальника відділу Стелли Шаповал і менеджера ДП «Центр науково-технічної інформації та сприяння інноваційного розвитку в Україні» Олени Коваль.


Інформаційний день являє собою семінар, який проводиться МОН України в інноваційних університетах, де діють регіональні контактні пункти з підтримки реалізації програми «Горизонт 2020». У Дніпрі такий пункт працює на базі Національного гірничого університету. Тож взяти участь в інформаційному дні сюди прибули представники усіх регіональних ВНЗ Дніпропетровщини.


У вітальному слові ректор НГУ академік НАН України Геннадій Півняк зазначив, що «Горизонт 2020» – програма, яка дозволяє вийти на якісно новий рівень університетам регіону. Тож сьогодні очільники ВНЗ повинні ставити за мету розвиток університету, який би дав можливість залучати матеріальні і фінансові ресурси задля втілення в життя фундаментальних інноваційних розробок.


Начальник управління міжнародної співпраці МОН України – начальник відділу Стелла Шаповал представила доповідь, яка розкриває структуру підтримки мережі Національного контактного пункту. Менеджер ДП «Центр науково-технічної інформації та сприяння інноваційного розвитку в Україні» Олена Коваль розкрила важливе питання з фінансових правил програми «Горизонт 2020». Представниці МОН України дали відповідь на ряд питань присутніх щодо можливостей програми, а також зупинилися на деталях правила участі, серед яких – створення міжнародного консорціуму з представників трьох країн ЄС або ж навіть третіх країн. У ході семінару зверталася увага на роботу порталу Міністерства освіти і науки, націленого на імплементацію програми в дієвих кроках її учасників: Горизонт 2020. Національний портал




На семінарі також був презентований регіональний контактний пункт НГУ його головою, професором Романом Дичковським. На заході було заслухано ще декілька доповідей, зокрема тих, що продемонстрували роботу над конкретними проектами. Після чого учасники інформаційного дня поставили питання і обговорили важливі аспекти з імплементації програми «Горизонт 2020».



ІАЦ НГУ

Фото Володимира Корінного, відеостудія «Юність» НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт