Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Топ-5 фальшивих історичних пам'яток.

Топ-5 фальшивих історичних пам'яток

0

Багато пам'ятники, якщо їх пошкребти, виявляться невдалим, мета якого лише залучити туристів


Мільйони туристів приїжджають щороку до Верони, сприймаючи її виключно як місто Ромео і Джульєтти. І прагнуть на Віа Каппелло, 23, де, ніби як і жила нещасна Джульєтта. І це при тому, що нікого з персонажів не існувало насправді, а місця паломництва туристів належали лише однофамільцям літературних героїв.
Чарльз Діккенс, як-то приїхав у Верону, вирішив відвідати старовинний палац Капулетті і з'ясував, що

4


Проте розслідування останніх років довели, що в 50-60-х роках минулого століття влада Великобританії повністю розібрали перебував у жалюгідному стані пам'ятник і відбудували наново, практично з нульового циклу - подекуди навіть залив фундамент і зміцнивши камені арматурою. Найзапекліші критики Стоунхенджа заявляють, що і каміння там вже


Велику китайську стіну, за легендою, почали зводити ще в III столітті до н. е. з волі імператора Цінь Ши Хуан-Ді, щоб захистити країну від набігів кочових народів. Загальна протяжність стіни - не менше 13 тисяч км. Її зводили цілими поколіннями, проте з падінням в Китаї маньчжурської династії Цінь (1644-1911) роботи припинилися.

Зрозуміло, що з часом стіна занепала, у багатьох місцях обвалилася і, звичайно, ніяк не виконувала своє призначення. Власне, в такому вигляді значна її частина перебуває і досі. А ті невеликі ділянки, за




Туристи - не занадто часті гості в Північній Шотландії. А якщо б не легенда острова Лох-Несс, їх напевно було б в десятки разів менше. Ну правда, варто їхати на край землі лише для того, щоб подивитися на горців у картатих кілтах і поїсти знаменитий хаггіс?
Кажуть, першими Нессі побачили ще римські легіонери, які прагнули завоювати Шотландію. Але сучасна реінкарнація міфу з'явилася в 30-х роках минулого століття - з першими фотографіями, на яких було нібито зафіксовано чудовисько.
З тих пір Нессі бачило близько 40 тисяч очевидців, були проведені десятки наукових експедицій, але нікому чомусь так і не вдалося надати переконливі докази легенди. Не вважати ж таким фотографію дитячої качки, зроблену на відстані з великим наближенням, яку довгий час видавали за підводного монстра. Але туристам з усього світу, здається, подобається цей нешкідливий обман, і їх число в околицях Лох-Несс з кожним роком принаймні не зменшується.



У Латвії зуміли створити красиву легенду із звичайної гравітаційної аномалії. У Покайнском лісі поблизу латвійського міста Добеле у людини частішає пульс, а у відхиляється стрілка компаса. В середині 70-х років супутники NASA зафіксували тут потужний джерело невідомого підземного випромінювання.
Геологи в обережних виразах пояснюють природу аномалії будовою геологічного масиву, а може, і наявністю якихось гравітаційних аномалій. Але, згідно з місцевими легендами, ліс підживлює людей енергією і лікує всі хвороби. Головним латвійським покайноведом був колишній інженер і цілитель Івар Вікс.
Він стверджував, що всі 30 пагорбів ліси рукотворні, а розкидані по лісі кам'яні кладки - частини складної мозаїки, яка створює певне енергетичне поле. Як би там не було, а місцеві бізнесмени створили непоганий бізнес завдяки туристам і людям, охочим зцілення.




До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт