Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

РОБОТІВ НАВЧИЛИ ГОТУВАТИ.

РОБОТІВ НАВЧИЛИ ГОТУВАТИ
ПО РОЛИКАМ YOUTUBE

Вчені придумали новий спосіб


Як пише видання VentureBeat, дослідники з Університету штату Меріленд і Австралійського науково-дослідного центру NICTA опублікували статтю, що описує досягнення, які будуть представлені в цьому місяці в рамках 29-й щорічній конференції Асоціації з поліпшення
Демонстрація нових досягнень в робототехніці є прикладом одного з методів машинного навчання, відомого як Deep learning - глибоке навчання. Цей термін все частіше згадується в останній час. Глибоке навчання пов'язане зі штучними нейронними мережами, обробними великі обсяги інформації з різних джерел - зображення, звук та інше - з наступним поданням нової інформації.


У новому дослідженні були застосовані так звані згорткові нейронні мережі, націлені на розпізнавання зображень. Система дозволяє визначити спосіб захоплення предметів рукою, розпізнати конкретний предмет і спрогнозувати дію, яке до нього застосовано.
Вчені знайшли на YouTube 88 відео з приготування їжі. З отриманих даних були сформовані команди, зрозумілі роботу. У майбутньому, за словами дослідників, машини зможуть навчатися, переглядаючи ролики в Інтернеті, тобто подібно людині.
Раніше корейські дослідники показали робота, здатного


МІТКИ: YOUTUBE, ШТУЧНИЙ ІНТЕЛЕКТ, МАШИНИ, НАВЧАННЯ, РОБОТОТЕХНІКА.



До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт