Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Українська книга в житті студентів

30.09.2016

Українська книга в житті студентів

Саме в бібліотеках зберігається духовність народу, його історія, наукова і культурна спадщина. Тому еволюційна місія сучасної бібліотеки неминуча.

До Всеукраїнського свята – Дня бібліотек, в Національному гірничому університеті, в українській світлиці - Центрі культури української мови ім. О. Гончара, директор  Ірина Цюп’як зустрілася зі студентами гр. 125-16-3, (староста Анастасія Чорнокінь), аби вони змогли послухати чарівне українське  слово та дізнатися  про новинки сучасної української літератури.

Останнім часом попит на українську  книгу б’є всі рекорди. Сучасні письменники України вражають своєю палітрою майстерності, новизною, нестандартністю, тому завойовують все більше прихильників, особливо серед молоді й студентства. У ХХІ столітті читати стало модно! Нехай і з різноманітних планшетів чи комп’ютерів, однак молодь читає і розвивається. Хіба комусь потрібна масова деградація після скількох років еволюції? Тому із задоволенням студенти-першокурсники гірничого слухали поради досвідченого фахівця з літератури.

IMG_5908.jpg

Ірина Костянтинівна презентувала першокурсникам цікавинки сучасної української літератури в стилі постмодернізму. Цей світоглядно-мистецький напрямок особливо подобається молоді, він відтворює реальній дух сучасності, ламає традиційні канони та стереотипи. Тому студенти із задоволенням насолоджуються творами цього літературного напрямку.

На зустрічі студентам було запропоновано   прочитати романи Ірен  Роздобудько «Ґудзик» та «Ґудзик-2», майже детективну історію про кохання, вірність, зраду. Ці твори легко читаються і сприймаються на одному диханні, одразу захоплюють сюжетною лінією, описами, влучним словом. 


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт