Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Французький подарунок для жінок НГУ

26.01.2017

Французький подарунок для жінок НГУ

Навчання у Франції, освіта у Франції, вивчення мов у Франції, відрядження до Франції, подорож Францією… П’ять в одному. Хіба таке буває? – здивуєтеся ви. Елементарно, якщо ви навчаєтеся у Національному гірничому університеті. Тут буває й не таке. Гірничий університет бере участь у міжнародній програмі академічної мобільності «Еразмус+».


Це програма обмінів студентів, викладачів та науковців. Вона надає можливість навчатися, проходити стажування чи викладати в іншій країні, що бере участь в програмі.

Європейська комісія визначає такі цілі програми:

– розвиток освітніх, лінгвокультурних та наукових відносин;

– розширення співпраці між університетами;

– сприяння розвитку молодих людей як висококваліфікованих і неупереджених майбутніх професіоналів з міжнародним досвідом.

НГУ бере участь у програмі «Erasmus+» при партнерстві з таким європейським університетом як Університет Кан (Нижня Нормандія, Франція).

.jpg

Коли починаємо говорити про студентську Францію, одразу згадуються слова відомої студентської пісеньки:

«Во французской стороне, на чужой планете

Предстоит учиться мне в университете.

До чего тоскую я - не сказать словами.

Плачьте милые друзья горькими слезами.

На прощание пожмем мы друг-другу руки

И покинет отчий дом мученик науки».

Ніхто, правда, крокодилових сліз не проливав, а навпаки – всі раділи, що дівчаткам з Гірничого випала така нагода пожити, навчатись у Франції, побачити Париж, і … «збожеволіти від щастя». Так і поїхали на навчання до Франції не мучениці, а прекрасні чотири студентки НГУ, магістри, спеціальність - переклад: Світлана Божко, Ксенія Кожушко, Марія Лібінсон, Світлана Алкашева, аби відчути всі родзинки європейської освіти та вдосконалити свої знання з вивчення іноземних мов. Наші студентки навчалися в Університеті Кан на факультеті іноземних мов разом з французькими студентами, і були, за словами декана факультету Бориса Чорного, не гіршими, а навпаки – кращими, наполегливішими й оригінальнішими за французів. І нам такими українськими магістрами треба пишатися.


Усі ці слова на «власні очі» слухала професор кафедри перекладу Державного ВНЗ «НГУ» Тетяна Юріївна Введенська, яка перебувала саме в той час в Університеті Кан у відрядженні на запрошення президента Університету пана П’єра Деніза за грантом програми академічної мобільності «Еразмус+». Це був ознайомчий візит для робочих зустрічей з університетом-партнером для визначення та узгодження «точок перетину» подальшої співпраці.



До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт