Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

Клуб поза форматом клубу

10.03.2017

Клуб поза форматом клубу

Вчора в актовій залі НГУ відбулася презентація військово-патріотичного клубу «Пласт». Серед усіх осередків Національного гірничого університету новий клуб відрізняється і форматом, і формою.

Для організатора «Пласту» – ветерана АТО, викладача кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища НГУ Дмитра Кошки на зустрічі зі студентами головним стало дізнатися про інтереси і побажання молоді, адже клуб створено й задля того, щоб давати відповіді на конкретні запитання.


У теоретичній частині роботи ВПК «Пласт» кілька спікерів-науковців розповідатимуть про історію України, аби учасники клубу проаналізували різноплановий матеріал і зробили власні висновки.

– У клубі зроблено все, щоб не маніпулювати людиною, – зазначив Дмитро Кошка. – У вихованні лідера вчити розпізнавати правду – надважливо, тим більше в часи інформаційної війни.


У «Пласті» вже пройшли перші лекції завідувача кафедри історії та політичної теорії НГУ Геннадія Первого про патріотизм (поняття, яке для багатьох розкривається у стереотипному значенні), національну самоідентифікацію, технології інформаційної війни. Але висновки кожен мав робити сам.

Практичну частину діяльності клубу представив випускник НГУ Андрій Гаренко, який розповів про базовий курс військової підготовки. Він складається з тактичної медицини, роботи над фізичною формою, основ самооборони й військової тактики. Інструктори такого курсу – ветерани бойових дій.


Завідувач кафедри фізичного виховання НГУ, заслужений тренер України Володимир Вілянський також долучився до діяльності клубу «Пласт». Під його керівництвом навчатимуться основам рукопашного бою, а для дівчат зроблять акцент на уроках самозахисту. Також планують організовувати походи Україною, де проявляться навички життя за складних умов.

Декан факультету менеджменту НГУ Артем Бардась, який є учасником клубу «Пласт», порівняв його зі школою виживання, бо навчити вмінь знаходити вихід у ситуаціях, коли більшість охоплює паніка – одне із завдань клубу.



До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт